Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 30-12-2009

Gekantelde vrachtwagen leidt tot stremming op A-58

MOERGESTEL: Een gekantelde trekker met oplegger zorgde woensdagmorgen 30 december 2009 voor een opstopping op de autosnelweg A-58. De rijbaan van Tilburg in de richting Eindhoven moest tijdelijk worden afgesloten. De betrokken chauffeur (34) raakte licht gewond.

Rond 07.45 uur kantelde de combinatie ongeveer 2 kilometer voorbij de afslag Moergestel.
Vermoedelijk kwam de vrachtwagen met de rechterzijde in de berm. Bij een stuurcorrectie kon de chauffeur zijn voertuig niet meer onder controle krijgen. Hij kantelde waarbij de combinatie met de
rechterzijde op het wegdek tot stilstand kwam. Hierdoor raakte de rijbaan geblokkeerd. De chauffeur was een 34-jarige man uit
Vlaardingen. Hij raakte bij de manoeuvre licht gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn truck was geladen met aluminium deeltjes die op de rijbaan terecht kwamen. Rijkswaterstaat sloot de autosnelweg bij Tilburg af, waardoor het verkeer komende vanuit de richting Berkel-Enschot en komende vanuit de richting Breda niet langer richting Eindhoven kon rijden. Er werd een tijdelijke omleidingroute ingesteld via de A-65 naar de A-2. Omstreeks 09.00 uur was er één rijstrook vrijgemaakt en kon het verkeer weer mondjesmaat weer richting Eindhoven rijden. Pas in de loop van de middag werd de hele weg weer vrijgegeven.

Vrouw (35) gooit hete thee in gezicht hulpverlener

TILBURG: Een 35-jarige vrouw uit Tilburg mishandelde dinsdagmiddag 29 december een medewerker van Bureau Jeugdzorg. Dat gebeurde in het kantoor aan de Alleenhouderstraat in Tilburg. Vanwege eerdere
problemen was de vrouw de toegang tot het kantoor ontzegd. De vrouw stond in de hal en werd gevraagd om het gebouw te verlaten. Als reactie daarop gooide ze hete thee in het gezicht van een van de medewerkers. Voordat de 36-jarige man in de gaten had wat er gebeurde kreeg hij een tweede golf hete thee over zich heen.
Gelukkig liep hij geen brandwonden op. Wel had hij een pijnlijk gezicht en was hij behoorlijk geschrokken. Gewaarschuwde agenten arresteerden de 35-jarige vrouw. Ze is ingesloten en weigert om een verklaring af te leggen. De vrouw is in verzekering gesteld en wordt donderdag 31 december voor de rechter-commissaris geleid op verdenking van lokaalvredebreuk en mishandeling.

Vrouw (70) slachtoffer van straatroof

TILBURG: Een 70-jarige vrouw uit Tilburg is dinsdagavond 29 december beroofd van haar handtas. De beroving vond plaats rond 21.25 uur op de Marie Koenenstraat.

Het slachtoffer was net uit de bus gestapt op Baden Powelllaan en was onderweg naar huis. Ze werd in de Marie Koenenstraat van achteren benaderd door een fietser. De dader greep in het voorbijgaan naar haar tas. De vrouw probeerde de straatroof nog te voorkomen door haar tas vast te houden. Het hengsel brak, waarna het slachtoffer viel en op de straat belandde. De jongen pakte de tas, draaide om en fietste weg in de richting van de Zwartvenseweg. In de handtas zaten o.a. een portemonnee, sleutels, identiteitspapieren en een mobiele telefoon. De vrouw liep door de valpartij een pijnlijke rechterarm en pols op.

Het slachtoffer werd opgevangen door omwonenden, waarna de politie werd gealarmeerd. Twee agenten ontfermden zich over het slachtoffer, terwijl andere eenheden de directe omgeving afzochten. Helaas kan de vrouw maar weinig vertellen over het signalement van haar belager. Het zou gaan om een jongeman in donkere kleding met op zijn hoofd een capuchon. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Dronken automobilist weigert ademanalyse

TILBURG: In de nacht van dinsdag 29 december op woensdag 30 december 2009 controleerde de politie op het Wilhelminapark de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.30 uur. De 25-jarige bestuurder uit Tilburg had alcohol gedronken. Om die reden werd de man
gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau. De bedoeling was om hem een ademanalyse te ondergaan. Een eerste indicatie gaf een ademalcoholgehalte van circa 925 ug/l. Hij weigerde daarna alle verdere medewerking om de ademanalyse af te maken. Hij pleegde daarmee een verkeersmisdrijf op basis waarvan zijn rijbewijs werd ingevorderd. De agenten maakten proces-verbaal en een rijverbod tegen de man op.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2009 13:50 | © Regio Midden en West Brabant |