Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht - Week 51 en 52

In week 51 en 52 hebben inspecteurs van Bureau Stadstoezicht gerichte controles gehouden in het havengebied en de binnenstad van Hoorn. Bij deze controles letten zij op zwerfafval, oppervlakte watervervuiling, reclame objecten en het juist aanbieden van huishoudelijk en bedrijfsafval. Deze week controleert Bureau Stadstoezicht samen met de politie op vuurwerk.

In de wijk Kersenboogerd werd gecontroleerd op het aanbieden van huisafval. De inspecteurs schreven vier bekeuringen uit. Bureau Stadstoezicht controleerde ook op verschillende hangplekken in het centrum. Door het koude weer waren er weinig hangjongeren.

Controle op vuurwerk
Inspecteurs van Bureau Stadstoezicht controleren deze week samen met de politie op vuurwerk. Zij krijgen hierin ondersteuning van Bureau Halt. De inspecteurs hebben de bevoegdheid om een bekeuring uit te delen als personen illegaal of vroegtijdig vuurwerk afsteken. Ook kunnen zij het vuurwerk in beslag nemen. Jongeren tot 18 jaar die worden aangehouden als zij vuurwerk bij zich hebben of dit vroegtijdig afsteken, kunnen voor een alternatieve straf in aanmerking komen. Op de eerste dag van de controle zijn er zes jongeren doorverwezen naar Bureau Halt door de koppels van Bureau Stadstoezicht en de politie.

Laatste wijziging van deze pagina: 30 december 2009