Politie Hollands Midden

Drie jongeren doorverwezen naar HALT voor vroegtijdig vuurwerk afsteken

Stolwijk, Haastrecht, 30-12-2009 o De politie van Krimpenerwaard heeft op dinsdag 29 december drie jongeren uit Stolwijk en Haastrecht doorverwezen naar HALT toen zij op heterdaad betrapt werden op het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane periode. Het afsteken van vuurwerk mag pas op Oudjaar vanaf 10.00 uur tot Nieuwjaarsdag om 02.00 uur.

Stolwijk De politie kreeg op dinsdag 29 december rond 13.30 uur een melding dat twee jongens vuurwerk aan het afsteken waren op de Papaverstraat. Ter plaatse zag een agent de jongens met vuurwerk in de weer. Zij hadden een tas bij zich met daarin 60 stukken vuurwerk. De jongens van 15 en 16 uit Stolwijk hebben afstand van het vuurwerk gedaan en worden doorverwezen naar HALT.

Haastrecht Tijdens een onopvallende surveillance betrapte de politie vier jongeren op het Kerkplein op dinsdag 29 december rond 20.00 uur op het afsteken van vuurwerk . Agenten hoorden dat er vuurwerk werd afgestoken achter de kerk. In de speeltuin troffen zij de jongeren aan. Eén meisje van 15 bleek vuurwerk bij zich te hebben en zij is doorverwezen naar HALT, omdat zij buiten de toegestane periode vuurwerk heeft afgestoken.