Politie Noord-Holland-Noord

berichten van woensdag 30 december

Alkmaar, 30-12-2009 o 15:00

Oude man opgelicht

Alkmaar, dinsdag 29 december 2009.

Een 89-jarige man uit Alkmaar is door twee onbekend gebleven mannen voor 70 euro opgelicht. Ze kwamen met een verhaal over jassen aan de deur en maakten het geld buit.

Rond 11.30 uur kwamen de mannen bij de man aan de deur bij diens woning aan de Friesweg. Ze vertelden dat ze, namens de gemeente Alkmaar, gratis jassen uitdeelden aan alleenstaande mannen. De man liet de heren binnen en hij paste twee jassen die hem goed stonden. Om ze te krijgen moest hij alleen de BTW afrekenen. Ze vroegen 125 euro maar omdat de man niet meer dan 70 in huis had namen ze daar ook wel genoegen mee en vertrokken. Het ging om twee blanke mannen van ongeveer 40 jaar waarvan er één een bril droeg. De dochter van het slachtoffer heeft in de middag melding gemaakt van deze vorm van oplichting en heeft de jassen bij de politie ingeleverd.

Getuigenoproep bedreiging

Den Helder, dinsdag 29 december 2009.

Een 15-jarige jongen uit Den Helder is op de Texelstroomlaan in Den Helder door twee onbekend gebleven mannen bedreigd met een vuurwapen. Hij fietste rond 20:30 uur op het fietspad toen hij twee mannen inhaalde. Ze hadden beiden een bivakmuts op. Een van de mannen kwam naast hem rijden. Hij dwong de jongen, onder bedreiging van een vuurwapen, te stoppen. Ze vroegen hem om zijn geld en mobiele telefoon. Toen hij aangaf dat hij niks bij zich had, fietsten de mannen weg in de richting van de Waddenzeestraat.

De politie zoekt getuigen van deze bedreiging. De verdachten zijn rond de 30-40 jaar oud en droegen beiden een bivakmuts. Eén van de daders heeft een gezet postuur en sprak goed Nederlands. De andere dader heeft een lichtgetinte huidskleur en sprak met een accent. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Den Helder: 0900-8844.

Gewelddadige overval (ook bericht homepagina)

Andijk, woensdag 30 december 2009.

Een 61-jarige man is woensdagmorgen rond 3:00 uur bij zijn woning aan de Dijkweg in Andijk overvallen. Hij kwam terug van zijn werk en parkeerde zijn auto voor de garagedeur. Toen hij net was uitgestapt, werd hij overvallen door drie mannen met honkbalknuppels. Hij moest op de grond liggen en hij werd met de knuppels meerdere malen geslagen. Twee van de verdachten reden weg in zijn auto, een grijze Mercedes E-klasse 270 cdi, in de richting van Wervershoof. De derde verdachte is in onbekende richting weggegaan. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd en hand overgebracht naar het ziekenhuis WFG. De politie heeft de overval in onderzoek.

Getuigenoproep

De verdachten zijn ongeveer 1.90 meter lang. Ze hadden donkere kleding aan en droegen bivakmutsen. Ze spraken Nederlands. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in De Koggen: 0900-8844.

Geen drankrijders tijdens alcoholcontrole

Schagen, woensdag 30 december 2009.

Tussen dinsdagavond 23:00 uur en woensdagmorgen 2:30 uur hebben agenten tijdens de surveillance op de Koperwiek in Schagen negen automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Alle bestuurders zaten zonder alcohol achter het stuur en konden na het blazen hun weg vervolgen.

Snelheidscontrole

Schoorl, dinsdag 29 december 2009.

Tijdens een onopvallende videosurveillance zagen politiemannen dinsdagmiddag rond 15:00 uur een automobilist met hoge snelheid over de Hondsboscheweg in Schoorl rijden. Toen de videosurveillanten de 54-jarige bestuurder volgden en diverse metingen verrichtten, bleek de gemiddelde snelheid 129 km/u te zijn, terwijl 80 km/u is toegestaan. Bij een overtreding hoger dan 50 km/u zou de bestuurder het rijbewijs kwijt zijn geraakt. Hij krijgt nu een geldboete. De hoogte ervan wordt door Justitie bepaald.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien.De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.