Nederlander laat korting op zorgverzekering liggen

30/12/2009 15:51

ZorgKiezer.nl

Alle kortingen voor zorgverzekering nu openbaar

Een op de vier Nederlanders weet niet dat hij korting kan krijgen op zijn zorgverzekering. De mensen die wel collectief verzekerd zijn ontvangen vaak niet de maximale korting of zitten via hun werkgever bij een dure verzekeraar. Een gemiddeld gezin laat daardoor 170 euro per jaar aan korting liggen. Op dit moment is zo'n 38% van de Nederlanders individueel verzekerd en ontvangt dus geen korting. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingsite Zorgkiezer.nl. Vanaf vandaag zijn alle kortingen openbaar via internet. Verzekerden hebben nog tot 31 december de tijd om hun oude zorgverzekering op te zeggen.

Er zijn verschillende soorten collectieven bijv. via de werkgever, de patiëntenvereniging of de zogenaamde 'open collectieven', die voor iedereen toegankelijk zijn. Kortingen op de zorgverzekering waren tot nu toe niet inzichtelijk. De meeste zorgverzekeraars bieden ze wel aan, maar publiceren ze niet. Zo kan iedereen die wel eens bij Albert Heijn winkelt via Agis bijna 60 euro korting krijgen op de basisverzekering en ook zo'n 40 euro op de aanvullende verzekering. Mensen die via hun werkgever collectief verzekerd zijn zitten vaak bij een duurdere zorgverzekeraar. Zij ontvangen wel korting maar zijn vaak beter uit bij een goedkopere verzekeraar of een open collectief.

Ook worden consumenten vaak op het verkeerde been gezet omdat de meeste vergelijkingssites (bijv. independer.nl) alleen de korting tonen van de verzekeraars waar zij zelf een collectief bij hebben afgesloten. Dit is vaak niet de hoogste korting. Andere verzekeringen komen duurder uit de vergelijking omdat de korting niet wordt weergegeven.

Directeur Peter Ruys: "Iedereen kan korting krijgen op zijn zorgverzekering maar veel mensen weten dat niet. Ook als je via je werkgever verzekerd bent zit je vaak bij een duurdere zorgverzekeraar. Mensen laten daardoor veel geld liggen en dat is natuurlijk zeker in deze tijd zonde."

Onderstaand de hoogste kortingen voor open collectieven van de belangrijkste zorgverzekeringen:

zorgverzekeraar basisverzekering aanvullende verzekering

Agis 5% korting 10% korting

Amersfoortse: 10% korting 10% korting

Delta Lloyd: 10% korting 20% korting

Menzis 7% korting 10% korting

OHRA 10% korting 10% korting

VGZ 10% korting -

Zilveren Kruis 5% korting 10% korting

Alle kortingen zijn terug te vinden op www.zorgkiezer.nl/korting

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.zorgkiezer.nl/korting