Politie Zuid-Holland-Zuid

Illegaal vuurwerk in beslaggenomen

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, 30-12-2009

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op dinsdagmiddag 29 september hebben politie en brandweer in een portacabin aan de Parallelweg een aantal dozen en zakken illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Op het moment dat één van de cabins werd geopend, kwam een man met de sleutel aanlopen. Deze 19-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden, meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Op woensdagmiddag 30 december wordt de vermoedelijke eigenaar van het vuurwerk ontboden op het politiebureau in Hardinxveld-Giessendam.

In een berging aan de Nassaustraat stelde de politie eveneens een onderzoek in naar illegaal zwaar vuurwerk. Ook op deze locatie werd een hoeveelheid aan onder andere vlinderbommen en lawinepijlen aangetroffen. Dit is in beslaggenomen en de politie heeft een onderzoek opgestart.

GORINCHEM Een 23-jarige man uit Gorinchem is op woensdagmorgen 30 december aangehouden op verdenking van het verhandelen van illegaal vuurwerk. Naar aanleiding van een anonieme tip controleerde de politie een kelderbox aan de Johan van Egmondstraat waar een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk en de verdachte werden aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. De man wordt zaterdag 2 januari voorgeleid.

NIEUW-LEKKERLAND In een woning aan de Roerdomp is op woensdagmorgen 30 december een 22-jarige man aangehouden op verdenking van bezit van illegaal vuurwerk. Veertien lawinepijlen en vierentwintig stuks illegaal knalvuurwerk werd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte wordt morgen 31 december voorgeleid. De politie onderzoekt de zaak.