Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: regering toont geen ruggengraat bij beveiliging luchtvaart woensdag 30 december 2009

De PVV is onthutst over het totale gebrek aan urgentie bij de Nederlandse regering als het gaat om de aanpak van een veiliger luchtvaart en het islamitisch terrorisme.

Buitenlandse mogendheden maken de dienst uit voor de beveiliging van de luchtvaart in Nederland tegen terroristische aanslagen. De Nederlandse regering mocht pas recent met een experiment met de bodyscan starten "na toestemming van de Europese Commissie". Verder bleek ook Amerikaanse toestemming nodig te zijn.

En op de amateuristische beveiliging van vluchten naar Nederland vanuit corrupte landen als Nigeria, houdt de regering helemaal geen toezicht.

PVV-woordvoerder De Roon; "Het wordt tijd dat Nederland weer het heft in eigen handen neemt, als het gaat om optreden tegen islamitisch terrorisme. Van Europa en (semi)-islamitische landen hoeven we wat dat betreft niets te verwachten. Nederland moet zelf alle nodige besluiten nemen om de veiligheid van de passagiers te waarborgen".

Minister Ter Horst hult zich nog in politiek correct onzinproza, getuige haar persconferentie waar ze zei dat "enkele individuen" een bedreiging vormen voor de luchtvaart. Wilders: "niet enkele individuen maar de islam is de bron is van terrorisme. Zolang het kabinet dat niet erkent zal het altijd achter de feiten aanlopen".