Gemeente Eijsden

Regelingen Bijzondere bijstand

In het kader van verlening van bijzondere bijstand is de regeling Tegemoetkoming Schoolkosten ingevoerd. U kunt hiervoor in aanmerking komen als uw inkomen niet meer bedraagt dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm, uw vermogen het toepasselijke vrij te laten vermogen niet overschrijdt en uw kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar op de peildatum kunnen worden aangemerkt als leerling van een school voor voorgezet onderwijs. Belanghebbenden kunnen een beroep doen op een eenmalige onbelaste bijdrage van EUR 155,00 per schooljaar per ten laste komend inwonend kind.

De regeling Participatiefonds is vervangen door de regeling Tegemoetkoming kosten maatschappelijke participatie. Bovengenoemde voorwaarden zijn wat betreft inkomen en vermogen eveneens van toepassing op deze regeling. Dit betekent een verruiming van de doelgroep ten opzichte van de doelgroep van de regeling Participatiefonds. Bovendien is de hoogte van de bijdrage, die wordt verstrekt voor bijvoorbeeld lidmaatschapskosten van verenigingen, verhoogd van EUR 90,75 tot EUR 150,00 per persoon per jaar.

Voor nadere informatie over deze regelingen kunt u contact opnemen met de regionale sociale dienst Pentasz Mergelland, tel. 043-8507100.