Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 30-12-2009

Dronken Roosendaalse rijbewijs kwijt

ROOSENDAAL: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.20 uur op de Azurietdijk een 49-jarige Roosendaalse betrapt op het rijden onder invloed.

Agenten controleerden de Roosendaalse omdat zij met haar auto op de Burgemeester Schneiderlaan op twee kruisingen het rode verkeerslicht negeerde en met hoge snelheid, tot circa 120 km / uur reed. Tijdens de controle bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol was. Ze blies 575 ugl. Ze kreeg een rijverbod voor de duur van zes uren. Haar rijbewijs is ingevorderd. Ze vertelde dat ze hard gereden had omdat ze snel naar huis wilde vanwege privé omstandigheden. Ze had bijna een hele fles wijn leeg gedronken voordat ze achter het stuur gestapt was. .

Kruislander (45) twee keer aangehouden op één dag

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdag een 45-jarige man uit Kruisland twee keer aangehouden. Hij werd aan het eind van de middag aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin in haar woning in de wijk het Fort te hebben mishandeld. Na zijn
vrijlating werd hij opnieuw aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed.

De politie kreeg een melding dat een 45-jarige man in een woning in de wijk het Fort had mishandeld. Ter plaatse vertelde de 37-jarige bewoonster dat haar vriend bij haar aan de deur was gekomen. Ze rook dat hij alcohol had gedronken. Ze kregen daar ruzie over omdat zij vindt dat alcohol en autorijden niet samen gaat. Hij werd daarop ook boos en gooide de kinderstoel en de kerstboom om. Ook sloeg hij zijn vriendin met de vlakke hand in het gezicht. het slachtoffer belde daarop de politie en deed aangifte. De verdachte werd aangehouden en op het bureau verhoord. Hij werd omstreeks 23.00 uur in vrijheid gesteld. Er werd afgesproken dat hij de trein naar Roosendaal zou nemen.

Agenten zagen echter dat de verdachte rond 23.30 uur naar zijn auto liep en wegreed, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Hierop is hij aan de kant gezet en opnieuw aangehouden nu voor rijden zonder rijbewijs.

Negen vuurwerkafstekers naar Bureau Halt

ROOSENDAAL / KRUISLAND / BERGEN OP ZOOM: De politie heeft
dinsdagmiddag twee Roosendaalse jongens van 12 en 13 jaar aangehouden die op de Norbartlaan met vuurwerk een brievenbus van een woning hadden vernield. Verder betrapte de politie nog zeven jongens die vuurwerk afstaken. Alle negen jongens worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Ze hadden een nitraat aangestoken en in een aan een muur van een woning bevestigde brievenbus gegooid De brievenbus kwam daardoor los van de muur, maar werd door de bewoner tijdelijk met tape weer tegen de muur geplakt. De bewoner komt aangifte doen van vernieling. De politie kwam de jongens via getuigen op het spoor. Tijdens het onderzoek kwamen de agenten nog een 13-jarige Roosendaalse jongen tegen die vuurwerk afstak. Zijn 18 babypijlen en 18 rotjes zijn in beslag genomen.

Een 16-jarige Roosendaalse jongen werd dinsdagmiddag rond 16.00 uur op de Telexstraat in Roosendaal betrapt terwijl hij vuurwerk afstak. Hij moest al zijn vuurwerk, 130 stuks kanonslagen, 7 fonteinen en 32 babypijlen aan de agenten afgeven.

In het kader van de vuurwerkcontroles binnen het gebied van Mark en Dintel werden dinsdagavond in de Moerstraat te Kruisland een drietal jongens aangetroffen, die vuurwerkpijltjes aan het afsteken waren buiten de daarvoor bestemde tijd. Het resterend vuurwerk werd in beslag genomen..

Twee jongens uit Bergen op Zoom, 13 en 14 jaar werden dinsdagavond op de Ooitas in Bergen op Zoom betrapt op het afsteken van vuurwerk. Agenten waren aan het praten met leden van het buurtpreventieteam toen de knapen vuurwerk in een glasbak af lieten gaan. Het vuurwerk, 29 stuks knalvuurwerk (rotjes), werd in beslag genomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-12-2009 16:13 | © Regio Midden en West Brabant |