Gemeente Uithoorn

Tentoonstelling `Cultuurfoto' geopend

30 december 2009
Op 27 december heeft wethouder Monique Oudshoorn in Galerie Fort aan de Drecht een expositie over de Cultuurfoto Uithoorn geopend. Deze expositie is te bezichtigen in de periode van 27 december t/m 10 januari 2010. Op zaterdag en zondag van12.00-17.00 uur en op vrijdag 8 januari van 19.00-22.00 uur.

Wat is de Cultuurfoto?

De gemeente Uithoorn heeft een `Cultuurfoto' laten maken: een scan van hoe we er in Uithoorn en De Kwakel voor staan op het gebied van kunst en cultuur. De Cultuurfoto brengt niet alleen in kaart wat er is, maar ook waar bedreigingen, kansen en wensen liggen. Hierbij leggen we nadrukkelijk verbindingen met andere gemeentelijke activiteiten zoals ruimtelijke ordening, onderwijs, toerisme en recreatie.

Met medewerking van Claartje Bunnik van bureau Bunnik Beleid en Advies, de Fotokring Uithoorn en de Amsterdamse fotograaf Peter van Beek is de cultuur van Uithoorn en de Kwakel letterlijk en figuurlijk in beeld gebracht. Zo zijn er interviews en gesprekken geweest met organisaties en andere belanghebbenden.

Ook zijn er heel veel foto's gemaakt van culturele activiteiten, monumentale gebouwen en

prachtige plekjes in Uithoorn. Het resultaat is deze `Cultuurfoto Uithoorn'. En het resultaat mag er zijn.

Wethouder Oudshoorn: "Ik ben blij dat zoveel mensen bereid waren hieraan mee te werken. U vindt cultuur belangrijk en u heeft uw stem laten horen. Hartelijk dank hiervoor. Met elkaar hebben we een stevig vertrekpunt neergezet voor het cultuurbeleid in onze gemeente. Een nieuw gemeentebestuur mag dit beleid straks handen en voeten geven met een Uitvoeringsprogramma Cultuur Uithoorn 2010-2014. Ik heb daar alle vertrouwen in."
^