Ingezonden persbericht

Veel winteractiviteiten in Kröller-Müller Museum

Otterlo, 15 december 2009

In de wintermaanden organiseert het Kröller-Müller Museum gratis activiteiten voor het hele gezin. De eerste activiteit vindt plaats op woensdag 30 december, met een verrassende winterwandeling door de beeldentuin met gratis begeleiding van 2 gidsen: Inette van Wijck (beeldend kunstenaar) en Geertje Waanders (kunsthistoricus). Als de bomen kaal zijn ziet u beelden die zich in de zomer verschuilen in het groen. Ontdek ook de achtergrond van uw favoriete beeld of stel de vragen over kunstwerken waar u zelf niet uit komt. Zorgt u voor een warme jas, dan zorgen wij voor Glühwein !

In januari staat een lezing over de tentoonstelling Een stoet van beelden op het programma. In februari en maart hoort u alles over het restaureren van werken op papier in een speciale lezing en is er voor jong en oud een tekenworkshop in het kader van de tentoonstelling De allermooiste werken op papier. Alle winteractiviteiten zijn gratis voor bezoekers met een geldig entreebewijs voor het museum en het Park De Hoge Veluwe.

Programma:
Woensdag 30 december : 14.00 - 15.00 uur: winterwandeling door de beeldentuin. Aanmelden is niet nodig
Zondag 17 januari: 14.00 - 15.00 uur : lezing over de tentoonstelling Een stoet van beelden. Aanmelden is niet nodig
Zondag 28 februari: 14.00 - 14.30 uur : lezing in het kader van De allermooiste werken op papier over het restaureren van werken op papier. Aanmelden is niet nodig
14.45 - 16.15 uur: tekenworkshop voor kinderen en ouders in het kader van De allermooiste werken op papier.
Aanmelden verplicht (max. 40 deelnemers)
Zondag 28 maart: 14.00 - 14.30 uur : lezing in het kader van De allermooiste werken op papier over het restaureren van werken op papier.
Aanmelden is niet nodig
14.45 - 16.15 uur : tekenworkshop voor kinderen en ouders in het kader van De allermooiste werken op papier.
Aanmelden verplicht (max. 40 deelnemers)

Kijk voor meer informatie over de winteractiviteiten op: www.kmm.nl