Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Familie-opera De Gelaarsde Kat voor het eerst in Nederland te zien.

Een voorstelling voor het hele gezin in Schouwburg Almere.

Almere, 6 juli 2009

Opera Trionfo presenteert in het nieuwe seizoen de Nederlandse première van de opera De Gelaarsde Kat (El Gato con Botas) van de Spaanse componist Montsalvatge. Deze familie-opera wordt nu door Opera Trionfo voor het eerst in Nederland gebracht en is 30 december 2009 te zien in Schouwburg Almere.

Sprankelende opera met humor

De familie-opera is gebaseerd op de meest bekende versie van het sprookje uit 1697 van de beroemde Franse schrijver Charles Perrault (Sprookjes van Moeder de Gans). Het verhaal vertelt de spannende en grappige avonturen van de kat die samen met de molenaarszoon een plaats aan het hof weet te veroveren. Maar voor het zover is moet de gelaarsde held nog een afschrikwekkend monster verslaan, wiens kasteel hij als behuizing voor zijn meester in petto heeft! Om daarna nog lang en gelukkig te leven. Een opera-avontuur met listige streken, humor en slimmigheden.

Sopraan Laila Sbaiti, de winnaar van het 10e Deutekom Operaconcours, zingt de titelrol. Tenor Erik Slik is te horen in de rol van de molenaar. Daarnaast werken vier mimespelers mee aan deze productie. De opera wordt begeleid door het Mondriaan Kwartet en voor de gelegenheid uitgebreid met een blazersensemble onder muzikale leiding van Robbert van Steijn.

De Gelaarsde Kat door Opera Trionfo is te zien in Schouwburg Almere op woensdag 30 december 2009 om 16.00 uur in de Grote Zaal

Andere muziekvoorstellingen voor de hele familie dit seizoen in Schouwburg Almere

Kruistocht in Spijkerbroek 8+, familiemusical over het bekende boek van Thea Beckman, met Dré Hazes. 17 oktober 2009. Hopscotch 3+, smakelijke kindermuziek gebaseerd op de wereldberoemde Putamayo Kids Playground. 20 oktober 2009. Help 8+, een muzikaal verhaal over vriendschap, passie voor muziek en over de Beatles, 7 november 2009. Shaffiy voor kinderen 9+. Muziektheatervoorstelling geïnspireerd op de tien mooiste liedjes van Ramses Shaffy. 21 maart 2010 Mega Mindy 4+, kindermusical over de held Mega Mindy die op zoek gaat naar de Poppenmeester. Alice in Wonderland 4+ van Orkater in samenwerking met Holland Symfonia. Fantasievol theater voor de hele familie. 22 mei 2010

Noot voor de redactie /