Gemeente Doetinchem

Persbericht, 29 december 2009

Start verbouwing stadhuis in januari

In januari 2010 start de verbouwing van het stadhuis aan de Raadhuisstraat in Doetinchem. De gemeente wil haar inwoners en gasten goed kunnen bedienen vanaf een prettige locatie waar iedereen zich welkom voelt. Het huidige stadhuis, gebouwd in 1968, voldoet anno 2009 niet meer aan de moderne vereisten. Daarom wordt het stadhuis gerenoveerd.

Met de renovatie van het stadhuis hoopt de gemeente Doetinchem de dienstverlening richting haar inwoners verder te verbeteren. Een verbouwing kost echter tijd en in de periode van de werkzaamheden is een deel van het stadhuis niet toegankelijk. Sommige afdelingen van de gemeente wijken daarom tijdelijk uit naar een andere locatie.

Gezellenlaan college van b&w
Vanaf 1 januari 2010 worden verschillende afdelingen van de gemeente ondergebracht op de Gezellenlaan 10 (gebouw van de Regio Achterhoek), namelijk: college van b&w, bestuurssecretariaat, directie, directiesecretariaat, griffie, communicatie en
kabinets-/veiligheidszaken.

Liemersweg - raadsvergaderingen
Vanaf 1 januari 2010 vinden de raads- en commissievergaderingen plaats in het gebouw van het Waterschap Rijn en IJssel aan de Liemersweg 2 ingang aan de Energieweg. De fractiekamers van de politieke partijen blijven gehuisvest in de vleugel van het stadhuis.

Terborgseweg - gemeentewinkel
Vanaf half maart 2010 vindt de gemeentewinkel een tijdelijk onderkomen aan de Terborgseweg 6a-8. Hier kunnen inwoners terecht voor alle zaken waarvoor zij voorheen naar de gemeentewinkel aan de Plantenstraat gingen.

Overige afdelingen
Overige afdelingen (bijvoorbeeld de wmo-winkel, de teams gehuisvest op de Oude Terborgseweg, Louise de Colignystraat 11 en Havenstraat 10) blijven tijdens de verbouwing gewoon op hun huidige locatie.

Telefoon en postadres
De telefoonnummers van de medewerkers van de gemeente blijven ongewijzigd. Ook het postadres blijft hetzelfde: Postbus 9020, 7000 HA Doetinchem. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Doetinchem via (0314) 377 377.

Gewijzigde openingstijden rondom de jaarwisseling Op donderdag 31 december en vrijdag 1 januari a.s. zijn de wmo-winkel, de balies werk en inkomen, het stadhuis en de gemeentewinkel gesloten. Het afvalbrengpunt aan de Havenstraat is op donderdag 31 december 8.00 tot 14.00 uur geopend. Op vrijdag 1 januari is het afvalbrengpunt gesloten. Het meldpunt is op beide data niet bereikbaar. Vanaf maandag 4 januari gelden voor alle gemeentelijke afdelingen weer de reguliere openingstijden.