Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 30 december 2009

Marktverplaatsingen in 2010 naar Eemhaven

De kades langs de Eem is de nieuwe plek waar de markt in voorkomende gevallen naar toe verhuist. De warenmarkt is op vrijdag 14, zaterdag 15 mei en zaterdag 26 juni 2010 te vinden in de Eemhaven. Ook de Snuffelmarkt vindt daar op die zaterdagen plaats. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten bij het vaststellen van de evenementenkalender 2010.

In de evenementenkalender 2010 staat welke evenementen op welke dagen en locaties plaatsvinden in 2010. Voor Proef Amersfoort (14 en 15 mei) en Roze Zaterdag (26 juni) verplaatst de warenmarkt op de Hof naar de nieuwe uitwijklocatie aan Kleine en Grote Koppel en Grote Spui. Om de belangstelling voor de Snuffelmarkt tijdens deze evenementen te vergroten, verhuist deze markt ook naar de Eemhaven.

De markt verplaatste de afgelopen jaren naar de parkeerplaats aan de Eemlaan. Op die plek misten de bezoekers en markthandelaren de karakteristieke uitstraling van de Hof. De markthandelaren zijn enthousiast over de Eemhaven als nieuwe uitwijklocatie.

Evenementen in Amersfoort staan opgenomen in de activiteitenkalender op www.amersfoort.nl (Bestuur en organisatie).

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort