Ingezonden persbericht


WINNAAR VERKIEZING LELIJKSTE KERSTKAART 2009

Om een einde te maken aan de jaarlijkse lichting lelijke kerstkaarten, werd in december de Verkiezing van de Lelijkste Kerstkaart 2009 georganiseerd. Bedrijven en consumenten werden opgeroepen hun kaarten in te sturen. Vandaag is de winnaar bekend geworden. Uit meer dan 500 inzendingen is de kaart van BTC Teleconsult als winnaar gekozen.!

De inzendingen waren divers en de keuze was lastig. "We zijn geschrokken. Kaarten met een foto van huiskat aangekleed als kerstman, geborduurde kaarten, kaarten gemaakt van theezakjes. Creatieve consumenten en bedrijven hebben zich behoorlijk uitgeleefd", aldus Serge Brabander van Boomerang, de organisator van de verkiezing.

BTC Teleconsult won de verkiezing. Met name de goedbedoelde maar mislukte poging om het persoonlijke karakter van het bedrijf naar voren te laten komen, gaf voor de jury de doorslag. Brabander: "We vinden dat dit bedrijf met als pay-off 'maakt verbinding' qua fotografie, vormgeving en drukwerk de plank mis slaat." De winnaar ontvangt een gratis ontwerp voor de kerstkaart van 2010.

----------