Ingezonden persbericht


Woensdag 30 december

D66 Rotterdam wenst u wél een knallend nieuw jaar

GroenLinks maakte zich deze week belachelijk met een nietszeggend proefballonnetje. Na zijn mislukte poging om vuurwerk te verbieden, roept raadslid Arno Bonte nu op tot het instellen van een 'vuurwerkbob'. Dit voorstel past wat D66 betreft in het rijtje symboolpolitieke voorstellen van de afgelopen periode, waarmee GroenLinks aantoont weinig oog te hebben voor de wezenlijke problemen in de stad. "GroenLinks heeft blijkbaar niets beters te doen", aldus Salima Belhaj, fractievoorzitter, "terwijl er wezenlijke uitdagingen liggen op het gebied van duurzaamheid, economie en onderwijs, komt GroenLinks constant met onwerkbare, betuttelende ideeën, waar de gemiddelde Rotterdammer niets mee opschiet."

Helemaal in lijn met het huidige college lijkt GroenLinks blind te geloven in de maakbaarheid van de samenleving. Belhaj: "Bonte gaat niet uit van het inschattingsvermogen en de zelfredzaamheid van Rotterdammers, maar wil het liefst van bovenaf het leven van burgers dirigeren. Het drinkverbod voor oudejaarsavond is hiervan het zoveelste voorbeeld."

D66 legt de verantwoordelijkheid voor gematigd alcohol- en vuurwerkgebruik bij mensen zelf. Belhaj: "Uiteraard moet er hard worden opgetreden als iemand bij het gebruik van vuurwerk of het drinken van alcohol de wet overtreedt, maar dit neemt niet weg dat de Rotterdammer gewoon moet kunnen genieten van oudejaarsavond, en alles wat daarbij hoort."

D66 fractie Gemeenteraad Rotterdam - Coolsingel 40, kamer 9, 3011 AD Rotterdam