Ingezonden persbericht


Persbericht - 14 december 2009

Hanneke Eilander nieuwe jock op Uruzgan.FM

Uruzgan.FM krijgt vanaf 30 december een nieuw gezicht: Hanneke Eilander. Zij vervangt Kristel van Eijk. Hanneke is na Annemieke Schollaardt en Kristel van Eijk het derde boegbeeld van de zender, een samenwerking tussen 3FM en de Wereldomroep. Hierdoor is Hanneke elke werkdag op de Nederlandse militaire bases in Afghanistan te beluisteren. Hanneke start daarnaast in de 3FM DJ opleiding. Iedere maandagnacht is zij te horen met haar programma 'Hanneke' (EO) van 01.00 tot 04.00 uur.

Hanneke neemt het Uruzgan.FM-commando over van Kristel tijdens een feestelijke overdrachtsuitzending op 30 december, met bijdragen van militairen op missie en thuisfronters. Natuurlijk krijgt Hanneke ook het officiële Uruzgan.FM-vaandel overgedragen uit handen van Kristel.

Vanmiddag is Hanneke tussen 16.00 en 17.00 uur te gast bij Kristel in de studio van Uruzgan.FM. Kristel stelt Hanneke alvast voor aan de luisteraars. "Ik sta te springen om elke dag op de radio te zijn. Ik ga mijn best doen om de luisteraars van Uruzgan.FM en 3FM blij te maken met goede radio. Laat 2010 maar komen!", aldus Hanneke.

Hanneke (23) startte bij de Lokale Omroep IJsselmonde. De afgelopen drie jaar presenteerde ze verschillende programma's op het webstation van de EO: Xnoizz. Opleidingscoördinator Timo Kamst is blij met de komst van Hanneke: "Hanneke heeft een frisse stem die ze niet alleen gebruikt om de luisteraar te vermaken, maar ook om gewaagde discussies aan te gaan of serieuze onderwerpen aan te snijden. Dat is precies wat 3FM en Uruzgan.FM zoeken in een DJ".

Jan-Willem Roodbeen, eindredacteur bij de EO: "Hanneke is een veelbelovend talent uit de radio-opleiding van de EO. Te gek dat haar inzet nu wordt beloond met een plek in de 3FM nacht en bij Uruzgan.FM."

Kristel van Eijk presenteert vanaf 4 januari 'Klaarwakker Kristel' (BNN) van maandag tot en met donderdag tussen 04.00 en 06.00 uur op 3FM.

Uruzgan.FM

Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren op de Nederlandse militaire bases in Afghanistan. Op de bases kan dat via de zender '3FM, powered by de Radio Nederland Wereldomroep', die de hele dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma 'Nieuwslijn' uitzendt. Het programma is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via een aantal lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.