Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BURGERS' ZOO KOMT CRISISJAAR GOED DOOR

Arnhems dierenpark ontvangt meer dagbezoekers, terwijl het aantal zakengasten is afgenomen vanwege de economische crisis

Het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo kijkt tevreden terug op 2009. In totaal passeerden 1.525.000 bezoekers de poorten, 5.000 meer dan in 2008, waarbij er sprake is van meer dagbezoekers en minder zakengasten. Directeur Alex van Hooff verklaart de stijging in het aantal dagbezoekers door de populariteit van de eigen televisieserie op SBS 6, het goede dierentuinweer en het nieuwste themagebied Burgers' Rimba. De afname in zakengasten is te herleiden tot de economische crisis, waardoor bedrijven met name hebben bezuinigd op grootschalige 'events' en congressen.

Baanbrekende ontwikkelingen op dierengebied
In 2009 is Burgers' Zoo erin geslaagd als eerste dierentuin in Europa tot nageslacht te komen van de adelaarsroggen. Nadat eerst een kerngezond jong ter wereld was gekomen, werd het succes enkele maanden later herhaald met de geboorte van een tweeling. Met de komst van de brillangoeren, een Aziatische bladetende apensoort, is Burgers' Zoo de enige Nederlandse dierentuin met deze bijzondere dieren. De brillangoeren zijn afkomstig uit een Israëlisch apenpark en bewonen in Arnhem een verblijf in Burgers' Rimba. Helaas moest het dierenpark in 2009 afscheid nemen van olifant Indra, die enkele jaren eerder door Burgers' Zoo was opgevangen uit een Duits circus om in Arnhem van haar oude dag te mogen genieten.

Bizarre inbraak
Burgers' Zoo werd dit jaar opgeschrikt door een bizarre inbraak, waarbij twee mannen op de rand van het haaienbassin van Burgers' Ocean op heterdaad in de kraag zijn gevat. De heren waren van plan om een duik te nemen tussen de kwetsbare dieren, die zich van de schrik ernstig hadden kunnen verwonden, als de mannen in hun plannen geslaagd waren. Burgers' Zoo beschikt over een uitgebreide alarminstallatie, waardoor de nietsvermoedende daders met behulp van de gearriveerde politie snel gearresteerd konden worden.