Gemeente Haaksbergen


Silvesterparty
17-12-2009 Silvesterparty
Haaksbergse pubers kunnen met oud en nieuw lekker uit hun dak in sporthal De Bouwmeester. Al jaren is hier een feest voor jongeren, maar dit jaar met extra veel gelegenheid om te dansen en feest te vieren. "Je waant je straks in een hippe discotheek", vertellen organisator Egbert Leppink en discjockey Jelle ten Broeke.

Leppink houdt zich namens volleybalvereniging HAVOC bezig met de organisatie van het feest. Hij heeft Haaksbergenaar Ten Broeke van evenementenbureau Theatro Productions gevraagd om hem hierbij te helpen. Jelle ten Broeke: "We maken er een beregezellig feestje van. Door bewegend licht, lasereffecten en videoprojectie zorgen we voor een spetterende show. Verder kunnen de meiden en jongens zich uitleven op de dansvloer. We spelen de muziek die ze aangeven leuk te vinden. We kijken goed of een bepaald genre aanslaat of niet."

Hyves
Jelle Ten Broeke weet waarover hij spreekt, want hij draait vaker op feesten waar uiteenlopende doelroepen komen. "Binnenkort draai ik op een schoolfeest in Haaksbergen. Daar ga ik uiteraard ook de scholieren wijzen op de Silvesterparty", vertelt Jelle enthousiast. Via Hyves, flyers, posters en de krant probeert het organiserende HAVOC de jongeren naar De Bouwmeester te krijgen. Leppink verwacht een grote toeloop. Vorig jaar waren er ongeveer driehonderd mensen. Nu verwacht hij er nog wat meer. "Alles moet natuurlijk straks gesmeerd lopen. Aan de bar, bij de muntenverkoop, bij de entree, buiten op straat. We werken veel met vrijwilligers, maar hebben ook beroepskrachten nodig, zoals beveiligingspersoneel. Buiten op straat controleert de politie. Een hoop geregel, want het moet allemaal kloppen. Ook de ouders moeten straks met een gerust hart thuis nog een glaasje in kunnen schenken", glimlacht Leppink tot besluit.

Het feest begint op 1 januari om 1.00 uur en de lichten doven rond 4.00 uur. De entree is gratis. Het feest is bedoeld voor jongeren van 14 tot en met 19 jaar. Er wordt alcohol geschonken, maar alleen aan feestgangers ouder dan zestien. Wie een drankje wil drinken, moet zich dus in ieder geval legitimeren. Bij de entree wordt gecontroleerd op bezit van vuurwerk.