Gemeente Uithoorn

Oud en nieuw viering De Kwakel

22 december 2009

Traditioneel zijn gemeente, politie, brandweer, Woongroep Holland en een aantal inwoners van De Kwakel in goed overleg bezig met het opstellen van een draaiboek om de viering van de jaarwisseling opnieuw tot een succes te maken. De inwoners van De Kwakel hebben zich verenigd in de Stichting Vuurwerkgroep De Kwakel.

De viering vindt wederom plaats op het pleintje Kerklaan/Drechtdijk. Afgelopen jaar hebben vuurkorven de plek van het feest verlicht en verwarmd. Ook dit jaar is er toestemming gegeven om een feesttent en vuurkorven te plaatsen in het centrum van De Kwakel. Veiligheid is belangrijk tijdens de oud en nieuw viering. Daarom krijgt iedereen het nadrukkelijke advies om tijdens de afzettingsperiode zijn/haar auto in de Mgr. Noordmanlaan op de parkeervlakken te zetten en niet ernaast.

Bovendien zullen vrijwilligers en VMB Security & Services surveilleren in en rondom De Kwakel. Zij houden onder andere in de gaten of er sprake is van vandalisme. De politie controleert of er volgens de regels vuurwerk wordt afgestoken. Dit mag op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot 02.00 uur nieuwjaarsnacht.

De Kerklaan en het deel Drechtdijk tussen Mgr. Noordmanlaan en Kwakelsepad/Boterdijk is op Oudejaarsdag vanaf 23.00 uur afgesloten voor verkeer. Deze afzetting duurt tot Nieuwjaarsdag 02.00 uur. Connexxion rijdt een beperkte dienst. De laatste rit is rond 20.00 uur.
^