Politie Drenthe

Oudejaarsdag

Provincie Drenthe, 31-12-2009

Aanhoudingen voor vernieling raam

ASSEN Woensdagmiddag zijn twee 14-jarige jongens uit Assen en Emmen aangehouden. De jongens hadden met behulp van vuurwerk een raam vernield van een woning aan de Aquarius. De jongens zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beiden gaan een HALT-traject in. (2009064708)

Illegaal afval verbranden

HOOGEVEEN De politie kreeg woensdagavond een melding van een vreugdevuur aan de Leliestraat. Ter plaatse bleek dat een 30-jarige man uit Hoogeveen zijn afval aan het verbranden was. De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. De brandweer heeft het vuur geblust. (2009064747)

Alcomobilist aangehouden

KERKENVELD De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige automobilist uit Hollandscheveld aangehouden. De man werd op de Jan Haarstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies vervolgens 230 ug/l (0,5 promille). De man heeft een rijverbod van één uur ontvangen. Tevens is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009064772)

Aanhoudingen voor vernieling

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee mannen van 23 jaar uit Hoogeveen aangehouden. De politie kreeg de melding dat er vernielingen waren gepleegd aan en rondom een oliebollenkraam aan De Weide. Voetsporen in de verse sneeuw leiden uiteindelijk naar drie jongens, welke even verderop liepen. Bij het zien van de agenten namen de drie jongens de benen. Eén van hen wist te ontkomen. De overige twee zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009064785)

Politie assisteert bij ongeval

BORGER Woensdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden op de N34. Een 30-jarige automobilist uit Groningen reed over de Hoofdstraat komende uit de richting van Exloo. Hij wilde linksaf slaan en de N34 oprijden richting Emmen. Hierbij zag hij een 54-jarige automobiliste uit Emmen over het hoofd. Zij reed over de N34 in de richting van Borger. Een botsing was niet meer te voorkomen. De vrouw uit Emmen liep hierbij een hoofdwond op. Zij is ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. (2009064657)

Dieven maken kassalade buit

EMMEN Woensdagavond is er een overval gepleegd op een restaurant aan de Wilhelminastraat. Omstreeks 22.30 uur gingen twee mannen het pand binnen en eisten geld van de aanwezige medewerker. Ze zijn er vervolgens met een kassalade vandoor gegaan. Beide mannen waren geheel in het zwart gekleed. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009064777)

Controles vuurwerk

DRENTHE De politie heeft woensdag in heel Drenthe vuurwerkcontroles uitgevoerd. Een 18-jarige man uit Beilen en een 26-jarige man uit Sleen waren in het bezit van een vuurwerkpistool. Deze zijn in beslag genomen. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Ook is er naar aanleiding van diverse meldingen van vuurwerkoverlast gecontroleerd. In totaal zijn zeven mensen betrapt op het afsteken van vuurwerk terwijl dat nog niet is toegestaan. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is op oudejaarsdag bereikbaar tot 16.00 uur en op nieuwjaarsdag tot 13.00 uur.