Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht, 31-12-2009

Aangehouden na bezit verboden vuurwerk

AMERSFOORT- In de afgelopen maand werden vier verdachten aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. In totaal werd 1500 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Twee verdachten zitten nog vast.

In november werd een 22-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Hij had in Amsterdam een container met 600 kilo vuurwerk opgeslagen. Bij dit onderzoek werd ook bekend dat hij in november 500 kilo vuurwerk had geleverd in Houten. Dit vuurwerk werd in november inbeslaggenomen.

Half december werd een man uit Sluiskil aangehouden met verboden vuurwerk. Na onderzoek werd bekend dat een 46-jarige inwoner van Sluiskil zich bezig hield met de handel in vuurwerk. Na uitgebreid onderzoek werd hij aangehouden in Amersfoort. In zijn auto werd 110 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en in zijn garage 260 kilo. In twee woningen in Amersfoort werd 60 kilo vuurwerk aangetroffen.

Gewelddadige winkeldief

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden die kort daarvoor een winkeldiefstal had gepleegd bij een winkel op de Leusderweg. Tijdens de aanhouding door het winkelpersoneel spoot de verdachte met pepperspray.

Winkelpersoneel betrapte rond 14.30 uur de man toen hij de kassa wilde passeren met een doos met etenswaren zonder dit af te rekenen. Tijdens het wachten op de gewaarschuwde politie haalde de Amersfoorter plotseling een busje pepperspray tevoorschijn en spoot hij twee winkelmedewerkers in de ogen. Beide medewerkers overmeesterden de verdachte en namen hem het busje pepperspray af. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De beide winkelmedewerkers liepen licht letsel op aan de ogen. Zij werden hiervoor ter plaatse behandeld.