Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 31-12-2009

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op 31 december kort na middernacht zagen agenten op de Rijsenburgselaan een automobilist een rotonde op een houterige manier nemen. De 56-jarige bestuurder uit Doorn werd aangehouden. Een ademanalyse wees uit 590 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod voor 6 uur en een proces-verbaal.

Poging tot oplichting

DOORN Op woensdag tegen 11. 00 uur belde een onbekende man aan de deur bij een woning aan de Postweg. De man bood aan het dak te repareren. Aangezien het dak niet kapot was, vertrouwde de bewoonster het niet. Nadat ze de man hed gezegd dat hij niet welkom was is hij vertrokken.

De politie heeft nog gezocht in de omgeving maar de man is niet meer aangetroffen.

Signalement van de man: Nederlandse man van ongeveer 35 jaar met kort donker haar. Hij droeg een zwart jack met daarop wat strepen. Lengte van de man ongeveer 1.80 meter. De man was wat gezet en had een dik rond hoofd.

Heeft u inlichtingen over deze man? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Vals kenteken en wapenbezit

DOORN- Agenten zagen bij een tankstation op de Driebergsestraatweg een auto staan op het fietspad half 'verscholen' achter het gebouw. Bij controle van de bestuurder en de auto bleek dat de kentekenplaten vals waren.

In de auto vond de politie een alarmpistool, knipmes, inbreekwerktuigen, munitie en allerlei andere goederen mogelijk van diefstal afkomstig.

De auto is in beslag genomen en de bestuurder is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.