Politie Groningen

Donderdag 31 december 2009

Provincie Groningen, 31-12-2009

Groningen: man valt van boot en overlijdt

Donderdagochtend rond half zes raakte een 42-jarige man uit Groningen op de Hofstede de Grootkade te water. De man was aan boord geklommen van zijn woon boot. Door het gladde dek raakte hij vermoedelijk in onbalans en kwam in het zeer koude water terecht. De man bleek niet te kunnen zwemmen. Door de brandweer is de man uit het water gehaald en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Reanimatie van de GGD mocht niet meer baten. De man overleed in het ziekenhuis.

Groningen: winkeldiefje

In een supermarkt aan het Akerkhof is woensdagmiddag een 15-jarige jongen aangehouden door het personeel. De jongen bleek een zak met frikandellenbroodjes te hebben weggenomen. Na overdracht aan de politie bleek bovendien dat de jongen nog kledingstukken in een tas had die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek. Hij bleek reeds eerder voor diefstal te zijn opgepakt.

Hoogezand: man bedreigt medewerkers supermarkt

Woensdagmiddag werd door de politie op de Vondelstraat een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek kort tevoren door personeel van een supermarkt aan Gorecht oost te zijn aangehouden omdat hij een lokaalverbod voor de supermarkt had. Toen de medewerkers hem in een kantoortje vasthielden zag de man kans een personeelslid met een mes te bedreigen en te steken. De man wist hierna te ontkomen, maar kon later op straat worden opgepakt. De verdachte is ingesloten. Het personeelslid moest zich voor een klein wondje in een ziekenhuis laten behandelen.

Groningen: twee vernielzuchtige dames

Woensdagnacht werden op de Eikenlaan twee vrouwen aangehouden nadat zij een ruit van een woning hadden ingegooid. Getuigen zagen dat de vrouwen, 18 en 25 jaar en afkomstig uit Roden en DenHelder, de ruit van de woning insloegen. Toen ze in een auto wilden stappen konden beide worden ingerekend. Ze zijn ingesloten voor openlijke geweldpleging en vernieling. De politie gaat uitzoeken waarom zij tot hun daad kwamen.

Delfzijl: frontale botsing

Op de kruising Hogelandsterweg en Uiteinderweg kwamen woensdagmiddag twee personenautos met elkaar in botsing. Een 76-jarige automibilist uit Farmsum wilde links afslaan en zag daarbij een 25-jarige automobiliste uit Losdop over het hoofd. Hierdoor kwamen beide voertuigen frontaal met elkaar in aanraking. De beide auto s waren zwaar beschadigd en vermoedelijk total los. De 25-jarige automobiliste uit Losdorp moest met borst en buikletsel naar een ziekenhuis. De politie maakt rapport op.

Winschoten: jongen aangehouden voor diefstal uit auto

De politie heeft woensdagnacht in de Hermelijnlaan een jongen van 17 jaar aangehouden voor diefstal uit een auto. Een getuige zag de jongeman in de auto van de melder zitten. Deze stond geparkeerd aan de Tromplaan. De dief ging er te voet vandoor, maar liet sporen achter in de sneeuw. De gealarmeerde politie maakte fotos van de voetsporen. Op basis van de voetsporen konden de agenten de verblijfplaats van de jongen achterhalen. Vergelijking met de fotos maakte duidelijk dat de jongen verdachte was van de auto kraak. De dief is ingesloten.

Provincie Groningen: alcomobilisten aangehouden

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed zonder verlichting door Wehe den Hoorn waar agenten hem een stopteken gaven. De beginnende bestuurder negeerde het teken en is doorgereden. De politie is hem achtervolgd tot Mensingheweer waar de man kon worden aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,4 geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De politie maakt proces verbaal op.

In Zuidhorn is een 23-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed zonder verlichting waarna agenten hem een stopteken gaven. De beginnende bestuurder reageerde hier laat op maar stopte wel. Hij bleek na controle een alcoholpromillage van 0,75 in zijn bloed te hebben. De man is met een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd. Hij krijgt een proces verbaal.

Ook in winschoten en uithuizen zijn bestuurders gecontroleerd op alcohol. Bij twee bestuurders is een alcoholpromillage van 0,75 geconstateerd. Beide mannen hebben een rijverbod van 2 uur gekregen en een proces verbaal.