Dienstenbond CNV

Nieuws

28 december 2009

Eindelijk onderhandelingsresultaat cao Gebra (gemengde branche en speelgoedbranche)

CNV Dienstenbond heeft onverwacht en na lange tijd toch nog een onderhandelingsresultaat weten te bereiken over een nieuwe cao voor de gemengde branche en speelgoedbranche (Gebra). CNV Dienstenbond is niet juichend over dit onderhandelingsresultaat, maar stelt vast dat het op dit moment het maximaal haalbare is en dat er voldoende goede afspraken in staan om het met een positief advies aan de leden voor te leggen.

Na verschillende informele contacten heeft onverwacht op woensdag 23 december een formeel overleg plaatsgevonden over de cao Gebra. De laatste cao Gebra liep op 31 december 2008 af en met name in de eerste helft van 2009 is er zeer moeizaam onderhandeld zonder resultaat.

Tijdens het formele overleg is gebleken dat CNV Dienstenbond alsnog een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao kon bereiken. De belangrijkste onderdelen van dit onderhandelingsresultaat zijn:


· looptijd 1 januari 2009 tot en met 31 december 2010;


· structurele loonsverhoging per 1 januari 2010 van 1,25% over schalen en feitelijke salarissen exclusief groep 1 (minimumloon) en structurele loonsverhoging per 1 juli 2010 van 1,25% over schalen en feitelijke salarissen exclusief groep 1 (minimumloon);


· extra ophoging per 1 juli 2010 na procentuele verhoging van groep 2 functiejaar 1 (23.1) met EUR10 bruto per maand en functiejaar 2 (23.2) met EUR20 bruto per maand;


· hulpkrachten komen vanaf 1 juli 2010 na een jaar dienstverband in schaal 2, terwijl dat tot op heden pas na 2 jaar dienstverband was (week af van vaste medewerkers en wordt nu gelijk getrokken);


· de wachtdagenregeling wordt aangepast in die zin dat er bij de eerste ziekmelding geen wachtdag wordt ingehouden en er van de 2e tot en met de 5e ziekmelding (dus maximaal 4 keer per jaar) 1 wachtdag kan worden ingehouden. Daarbij geldt dat het aantal uur dat wordt ingehouden voor parttimers naar rato zal gebeuren en dat bij chronisch zieken geen wachtdagen zullen worden ingehouden. Of iemand chronisch ziek is, wordt bepaald door de arbo-arts na consultering van de behandelend arts.


· het aantal scholingsdagen wordt uitgebreid van 2 naar 3, waarbij de werkgever 50% (was 33,33%) van de kosten vergoed kan krijgen en tevens 50% (was 33,33%) van de opleidingskosten kunnen worden vergoed.


· gedurende het jaar 2010 zullen werkgevers en werknemers geen premie hoeven te betalen voor het aanvullend branchepensioen. Deze premie wordt betaald vanuit het batig liquidatiesaldo van de stichting. Hierdoor hoeven werknemers over 2010 1% minder premie te betalen, hetgeen netto loon oplevert. Ook werkgevers hoeven over 2010 geen 1,5% premie te betalen. Hierbij is aangegeven dat dit technisch wel mogelijk moet zijn en dat de kosten niet onevenredig hoog mogen zijn. Als dat wel zo is, vindt nader overleg plaats.


· de premiekorting Sociaal Fonds Gebra van 0,07% blijft voor het jaar 2010 gehandhaafd, waardoor er geen kostenstijging ten opzichte van 2009 ontstaat voor werkgevers;


· het restant batig saldo Vutstichting wordt aangewend voor pensioengerelateerde doelen, zoals opleiding en voorlichting over "met pensioen gaan" en "gezond de eindstreep halen".


· diplomatoeslagen worden verhoogd:

A certificaat: EUR 9,75 (was EUR 9,50)

A en B- certificaat: EUR 19,50 (was EUR 19,-)

maximum: EUR 29,- (was EUR 28,50)

maximum voor certificaten `oude stijl': EUR 39,- (was EUR 38,-)


· werkgevers werken alleen met NEN gecertificeerde uitzendbureaus.

De NEN-4400 norm bevat eisen waarmee beoordeeld kan worden of een uitzendonderneming aan zijn verplichtingen zoals afdracht loonbelasting, omzetbelasting en sociale verzekeringspremies en het administreren van identiteitsdocumenten heeft voldaan.


· werkingssfeer wordt aangepast, zodat het cao-gebied wordt uitgebreid tot gebieden waar nu nog geen cao geldt.

Inschatting CNV Dienstenbond
CNV Dienstenbond is niet juichend enthousiast maar ook niet ontevreden over dit onderhandelingsresultaat. Enerzijds zien we maar een beperkt deel van onze voorstellen terug in het resultaat en krijgen werkgevers ook een deel terug vanuit de premiekorting op pensioen en Sociaal Fonds. Anderzijds is het gezien de loonsverhogingen, gezien het feit dat er al een jaar geen cao is en gezien de economische situatie in de branche, zeker geen slecht resultaat. CNV Dienstenbond legt dit onderhandelingsresultaat dan ook aan haar leden voor met een positief stemadvies. Er zit op dit moment gewoon niet meer in en er bestaat een risico dat er anders helemaal geen cao Gebra meer tot stand gaat komen.

Het woord is aan u!
CNV Dienstenbond is een vereniging waarin de leden het uiteindelijk voor het zeggen hebben. De beslissing of er definitief een cao tot stand komt is daarom aan u.
Wij willen u vragen middels bijgaand stemformulier aan ons te laten weten of u kunt instemmen met dit onderhandelingsresultaat en dit te doen op uiterlijk vrijdag 8 januari 2010.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo (tel: 055-5772640 of e-mail:
a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl ) of met telefoonnummer 023-5670615 of e-mail c.langendijk@remove-this.cnvdibo.nl . .