Dienstenbond CNV

Nieuws

31 december 2009

Overleg met Wöhrmann over arbeidstijden

In onze Info van 15 december jl. hebben wij u verteld dat er door CNV Media overleg is aangevraagd met de directie over de eenzijdige aanpassing van de arbeidstijden. In verband met de weersomstandigheden heeft het overleg per telefonische vergadering plaatsgevonden. Tijdens het overleg hebben wij uw commentaar en vragen naar voren gebracht. We hebben daarnaast gesteld dat er alleen sprake kan zijn van aanpassing van arbeidstijden in en na decentraal overleg.

Stand van zaken
Als gevolg van het achterblijven van werk in november en december, is besloten om van iedereen te vragen een week verlof in te leveren. In eerste instantie ging het om 5 dagen van het flexibele-uren-tegoed; dit is later verminderd tot 4 dagen. Volgens werkgever hebben veel werknemers grote tegoeden aan flex-en verlofuren. Er is in het verleden nooit een onderscheid gemaakt tussen flexuren en verlofuren; werkgever erkent dat verlofuren een andere juridische status hebben (over deze uren mag werkgever nl. niet eenzijdig beslissen) en zal de urenadministratie vanaf 2010 dan ook anders gaan inrichten, zodat duidelijk is wat flexuren zijn en wat verlofuren.

Wat vindt CNV Media
Volgens de Grafimediacao is er geen sprake van minuren; er kunnen alleen plusuren zijn. Volgens de cao kunnen plusuren worden gebruikt om flexibiliteit in de werktijden te bewerkstelligen. Maar, dat kan alleen als er decentraal overleg is gevoerd. Omdat er (nog) geen ondernemingsraad is, moet dat overleg gevoerd worden met de vakbonden. CNV Media heeft oog voor de realiteit en ziet ook wel dat de grafische branche het moeilijk heeft; dat er moet worden overgegaan tot minder plezierige maatregelen, snappen wij ook maar dat kan niet zomaar en niet eenzijdig. Het is belangrijk dat er een goede mix gevonden wordt tussen de belangen van het bedrijf en die van de werknemers. Wij hebben het overleg gebruikt om nog eens met werkgever te spreken over hoe dit soort zaken formeel geregeld moeten worden. Daarnaast hebben we aandacht gevraagd voor de positie van werknemers die zich met een tekort aan verlof geconfronteerd zien. Dat kan door eigen (vakantie-)plannen, door overmacht als gevolg van ziekte en bijvoorbeeld ook doordat een werknemer het dienstverband beëindigt zonder dat er weer voldoende verlof is opgebouwd.

Wat hebben we tot nu toe afgesproken
Werkgever heeft te kennen gegeven dat zij rekening zal houden met de belangen van werknemers en er is nadrukkelijk toegezegd dat werknemers die op 31 december 2010 als gevolg van deze maatregel nog steeds een minsaldo hebben, deze dan kwijtgescholden zullen zien worden. Werkgever erkent dat het voor werknemers die bijv. in dagdienst werken, oudere werknemers en anderen van wie minder flexibiliteit verwacht kan/mag worden, moeilijk kan zijn om het minsaldo in een plus om te zetten.
Er is door werkgever een draaiboek gemaakt. We hebben afgesproken dat de vakbonden dit draaiboek toegestuurd krijgen en hierop commentaar kunnen leveren.

Nieuwe afspraak
Als we het draaiboek hebben ontvangen en becommentarieerd, dan zal er ook verder worden overlegd. Er komt een afspraak half januari. In ieder geval hebben we afgesproken dat de bonden overlegpartner zijn als het gaat om dit onderwerp. De OR waarvoor in januari 2010 verkiezingen worden gehouden, zal hier nog niet mee worden belast. CNV Media houdt voor en namens u de vinger aan de pols.