Dienstenbond CNV

Nieuws

31 december 2009

Overleg met De Persgroep over gevolgen aangekondigde reorganisatie

Onlangs werden we geïnformeerd door de directie van De Persgroep Nederland over de voorgenomen reorganisatie bij de verschillende onderdelen van De Volkskrant en Trouw. Naar aanleiding van die melding heeeft CNV Media gevraagd om overleg met de directie. Dat overleg zal plaatsvinden op maandag 4 januari a.s. Tijdens het overleg zullen we vragen naar de achterliggende motieven, naar de visie op de toekomst en naar de manier waarop werkgever de gevolgen wil opvangen, zowel voor de werknemers die hun baan verliezen als gevolg van deze voorgenomen maatregelen als voor diegenen die achterblijven.

Medezeggenschap
In de Wet op de Ondernemingsraden in bepaald dat ondernemingsraden in dergelijke gevallen adviesrecht hebben; de adviesaanvragen zijn daar ingediend en worden op dit moment behandeld. Zoals u weet, heeft werkgever gevraagd om eind januari een advies te mogen ontvangen van de or.

Gevolgen
In het voorjaar van 2009 hebben de vakbonden langdurig onderhandeld met de leiding van toen nog PCM en ADN over een sociaal plan. Het bereikte akkoord hebben we in verschillende ledenvergaderingen uitgelegd en de leden van de verschillende bonden hebben ingestemd met het bereikte akkoord.
Werknemers die worden getroffen door de voorgenomen reorganisatie kunnen dan ook een beroep doen op de bepalingen van het sociaal plan. U kunt ook contact opnemen met het regiokantoor (zie ledenblad Akkoord of onze website www.cnvdienstenbond.nl voor de gegevens) voor informatie, advies en als het nodig is ondersteuning in uw individuele kwestie.
Maar, voordat werkgever uitvoering mag gaan geven aan de voorgenomen plannen, moet hij eerst een positief advies hebben ontvangen van de ondernemingsraden.

Vragen over het sociaal plan
Heeft u het plan niet (meer) tot uw beschikking of heeft u een vraag over de uitleg van afspraken zoals die in het sociaal plan staan opgeschreven, dan kunt u een mail sturen aan bestuurder Aletta Bulsink die heeft onderhandeld over het huidige plan en die ook 4 januari het gesprek met de directie aangaat. Het emailadres van Aletta Bulsink is a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl

Informatie
Zijn er zaken die van belang zijn voor het overleg, mail deze dan zo snel mogelijk. Ze kunnen dan meegenomen worden in het overleg. In ieder geval zullen wij er voor zorgen dat u direct na 4 januari wordt geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg.