Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 31-12-2009

Arrestatie na poging brandstichting auto in St. Willebrord

ST WILLEBRORD: De politie heeft vanmorgen omstreeks 11.00 uur een 21-jarige man uit St. Willebrord aangehouden die verdacht wordt van een poging tot brandstichting vannacht op de Wittenburg. De verdachte wordt in verzekering gesteld.

Vannacht is omstreeks 00.00 uur geprobeerd een auto, een Ford Transit, in brand te steken op de Wittenburg. Een zoon van de eigenaar van de auto zag een lichtschijnsel bij de auto en is naar buiten gegaan. Hij zag een man bij de bestelauto die kennelijk het rechterportier ingeslagen had en met zijn handen in de cabine zat. De dader rende weg. In de auto is lichte brandschade. De politie nam een aangifte op. Het onderzoek in deze zaak leidde vanmorgen tot de arrestatie van een 21-jarige verdachte.

Eerder deze week werden in St. Willebrord (2) en Sprundel (1) drie auto's in brand gestoken. Of de nu aangehouden verdachte daar ook mee te maken heeft, wordt nader onderzocht. De politie vroeg in verband met die eerdere brandstichtingen de inwoners al extra alert te zijn.

Twee jeugdige 'oplichtertjes' geven zich uit als bezorger

BREDA: Twee jongens van 10 en 12 jaar uit Breda zijn woensdagmiddag in een flat aan de Grote Houw betrapt toen ze zich valselijk uitgaven als bezorgers van een weekblad. Ze belden aan bij de meest oudere bewoners om hen Nieuwjaar te wensen. Ze hadden een kaartje bij zich van een Weekblad. Verschillende mensen hadden het duo kleine geldbedragen gegeven.

Een van de bewoners vertrouwde het echter niet en belde de politie. Deze bewoners bleek gelijk te hebben. De jongens bleken helemaal geen bezorgers te zijn. Ze hadden het kaartje van het weekblad naar eigen zeggen van een neefje gekregen. De 12-jarige knul gaf aanvankelijk ook nog een valse naam op. De politie heeft met de kinderen en hun ouders op het bureau afspraken gemaakt. Een deel van het geld was ter plaatse al aan de bewoners terug gegeven, het resterende bedrag (24 euro) wordt via de wijkagent terug gegeven. De kinderen gaan een excuusbrief schrijven.

Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag

BREDA: Twee inwoners van Breda (25 en 44 jaar) zijn woensdagavond rond 22.00 uur op de Haagweg betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk. De politie arresteerde het duo en nam het vuurwerk in beslag.

Agenten zagen tijdens hun surveillance dat op de Haagweg ter hoogte van een café een auto stil stond. Er waren twee mannen bezig met het uitladen van vuurwerk. De agenten stelden een controle in. Ze zagen dat het om circa 71 kilo illegaal vuurwerk ging. Hierop zijn de mannen aangehouden. De 45-jarige verdachte verklaarde dat hij net het vuurwerk op een parkeerplaats gekocht had. Hij had naar eigen zeggen 450 euro voor betaald voor het siervuurwerk. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tien minderjarige vuurwerkafstekers naar Bureau Halt

BREDA / TETERINGEN / ST WILLEBRORD: De politie heeft woensdagmiddag en avond in het gehele district Breda met diverse eenheden controles uitgevoerd om de overlast van het afsteken van vuurwerk tegen te gaan. Er werden tien minderjarigen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Zij zijn allemaal doorverwezen naar Bureau Halt.

BREDA: Toezichthouders van de gemeente hebben woensdagmiddag op de IJsbrandsberg een 13-jarige knul betrapt op het afsteken van vuurwerk. Op de Kerkuil werden door agenten in burger, vier jongens van 12,12,13 en 16 jaar betrapt. Ze hadden ook vuurwerk afgestoken en hadden nog kanonslagen en vloervlinder bij zich. Op de Philips Schonckstraat staken twee twaalfjarige jongens strijkers af. Een 16-jarige knul die op de Schijfstraat in Teteringen aan zijn familie het zojuist gekochte vuurwerk wilde laten zien, werd eveneens betrapt. Hij stak een vuurwerkpot af, maar had de pech dat agenten net langs reden.

ST WILLEBRORD: Een 17-jarige jongen uit Wernhout is woensdagmiddag omstreeks 17.50 uur op de Kaaistraat betrapt op het afsteken van vuurwerk Een politieman die samen met een ambtenaar van Toezicht en Handhaving surveilleerde zag dat door de straat een scooter reed met daarop een bestuurder die geen helm droeg. De passagier stak een strijker aan en gooide deze op de weg. De bestuurder kreeg een bekeuring van 60 euro voor het niet dragen van een helm. Zijn
passagier werd aangehouden. Een doos met strijkers is in beslag genomen. In de avonduren werd op Margrietstraat ook nog een
minderjarige betrapt op het afsteken van vuurwerk.

Bredase zwaar gewond bij eenzijdig verkeersongeval

BREDA: Een 55-jarige vrouw uit Breda is woensdagmiddag bij een eenzijdig verkeersongeval op de kruising van de Emerparklaan / Krommedijk zwaar gewond geraakt.

Voor zover nu uit getuige verklaringen duidelijk is geworden reed de 55-jarige vrouw met haar auto over de Emerparklaan, komende uit de richting van de Mijkenbroek. In de bocht vlak voor de Krommedijk is de automobiliste, kennelijk, door onbekende oorzaak, de macht over het stuur verloren en rechtdoor gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met hoofd- en nekletsel in zorgwekkende toestand naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht gebracht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 31-12-2009 12:13 | © Regio Midden en West Brabant |