Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 31-12-2009

Politie arresteert 17-jarige afperser

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde een 17-jarige jongen uit Tilburg op verdenking van afpersing. De minderjarige wordt verdacht van het versturen van dreigbrieven waarin geld geëist werd.

Een 41-jarige inwoner van Tilburg meldde dat hij de afgelopen dagen twee dreigbrieven in zijn brievenbus had ontvangen. In de eerste brief werd hem gesommeerd om 2.000,- in een enveloppe weg te leggen op de rotonde aan de Reeshofweg. De ontvanger sloeg in eerste instantie geen acht op de brief en dacht dat het om een flauwe grap ging, waarna het gesteld ultimatum verstreek. Daarna volgde een tweede brief met opnieuw dezelfde eis.

In overleg met het slachtoffer en het Openbaar Ministerie besloot de politie een enveloppe weg te leggen op de genoemde locatie.
Woensdagavond 30 december om 20.25 uur werd de persoon die de
enveloppe kwam ophalen gearresteerd. Het bleek te gaan om een
17-jarige jongen uit Tilburg. Op twee woonadressen van de minderjarige werden vervolgens doorzoekingen gedaan. Vanuit een prullenbak op een van deze locaties kwam vervolgens een verscheurde klad dreigbrief te voorschijn, die opvallend veel overeenkomsten vertoond met de
verzonden dreigbrieven. De ouders van de minderjarige waren erg geschrokken. De politie gaat er op dit moment van uit dat het om een éénmansactie gaat. De motieven van de verdachte zijn niet bekend. Hij is in verzekering gesteld.

Mislukte drugsdeal

TILBURG: Een 38-jarige man uit Tilburg deed bij de politie aangifte van diefstal van geld. Hij was woensdagmiddag 30 december van plan om drugs te kopen. Toen hij het geld in zijn handen had, werd het van hem afgepakt. Het ging om een bedrag van 550,- waarvoor het overgrote deel bedoeld was om de huur van zijn woning te betalen. De dader en een handlanger gingen er vandoor met het totale bedrag dat de Tilburger in zijn handen had. Op basis van de aangifte probeert de politie de dief te achterhalen. Het delict vond plaats in de woning van de aangever in de wijk Oerle.

TILBURG: Een winkeldief pleegde geweld tegen winkelpersoneel in een poging om 'zijn' buit veilig te stellen. De 37-jarige man uit Breda sloeg op de vlucht. Twee personeelsleden van de zaak achterhaalden de verdachte, maar werden bij de arrestatie gehinderd door een nog onbekende passant.

De winkeldiefstal vond plaats op woensdagavond 30 december omstreeks 18.00 uur bij een slijterij aan de Broekhovenseweg. De winkeldief ging er van door met flessen whisky van de merken Famous Grouse, Johnny Walker en Glenn Talloch. Twee medewerkers van de zaak achtervolgden de dief. De man wilde echter met alle geweld ontsnappen en mishandelde het winkelpersoneel. Hij kreeg daarbij in de onverwacht hulp van een voorbijganger, mogelijke een bekende van hem. De voorbijganger probeerde in de Prof. Lorentzstraat de arrestant te ontzetten. Daarbij vielen rake klappen. De onbekende voorbijganger zag kans om te ontkomen, terwijl de winkeldief werd ingerekend. In het tumult waren twee flessen whisky gesneuveld. De twee personeelsleden (28 en 23) en deden aangifte van mishandeling. Zij raakten bij het geweld licht gewond. De 37-jarige verdachte is in verzekering gesteld en
ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-12-2009 12:17 | © Regio Midden en West Brabant |