Ontwikkelingsbank FMO verkoopt aandeel in ACLEDA Bank Cambodja

31/12/2009 12:26

FMO

Den Haag, 31 December 2009

FMO, de internationale ontwikkelingsbank van Nederland, heeft aangekondigd dat het een aandeel van 12,25% in ACLEDA Bank, de tweede bank van Cambodja, verkoopt aan JSH Asian Holdings Limited. JSH Asian Holdings Limited is een dochteronderneming van Jardine Strategic Holdings Limited, een beursgenoteerd lid van de Jardine Matheson Group.

"Onze deelneming in ACLEDA laat zien hoe FMO ondernemers ondersteunt in het bereiken van een volgende fase van ontwikkeling," volgens Jurgen Rigterink, FMO's CIO. "In 2000 stapten we in met financiering uit ons Micro & Small Enterprise Fund dat we beheren namens de Nederlandse overheid en onze investeringen zijn gestaag gegroeid de afgelopen jaren. We hebben ook steun voor capaciteitsopbouw geleverd op het gebied van bijvoorbeeld goed bestuur en risicomanagement, waardoor ACLEDA verder is geprofessionaliseerd. Voor ons gevoel is dit het juiste moment om ons aandeel te verkopen aan een grote private investeerder zoals Jardines. FMO blijft aandeelhouder in ACLEDA Bank Laos en zal de komende jaren verder kijken naar nieuwe investeringsmogelijkheden in deze regio."

Alain Cany, Group Country Chairman van Jardine Matheson Vietnam, zei: "Wij geloven dat ACLEDA significante groeimogelijkheden biedt in een land met goede toekomstperspectieven. Met de investering en begeleiding van FMO aan ACLEDA heeft de bank duidelijk kunnen ontwikkelen en groeien, en we kijken er naar uit in de komende fase van verdere groei een aandeelhouder te zijn waar ACLEDA op kan bouwen."

In Channy, President en CEO van ACLEDA Bank, bracht hulde aan FMO als een van de oprichtende aandeelhouders die een essentiële rol heeft gespeeld bij het vormen van ACLEDA tot het bedrijf dat het nu is: "We zijn ze diepe dankbaarheid verschuldigd, en hoewel ze niet meer actief zijn als aandeelhouder, blijven ze deels een belangrijke partner voor de verdere ontwikkeling van de bank."