Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 31 december

Alkmaar, 31-12-2009 o 13.00 uur

Vuurwerkcontrole

Heerhugowaard, woensdag 30 december

Door de overlast die mensen hebben ondervonden van het voortijdig afsteken van vuurwerk, heeft de politie Heerhugowaard in de gemeenten Graft-De Rijp, Schermer, Heerhugowaard en Langedijk, tussen Kerst en 31 december 2009 in totaal vierendertig jeugdige personen opgepakt voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. zesentwintig van hen kwamen in aanmerking voor een HALT-procedure. De overigen kregen een proces-verbaal.
HALTmedewerkers waren aanwezig aan het bureau Heerhugowaard, zodat de jeugdigen zich direct moesten verantwoorden en een ALTernatieve straf opgelegd kregen. Vervolgens werden zij door hun ouders opgehaald, zodat ook zij weten hun kind zoal op straat doet. Het vuurwerk dat de jongeren bij zich hadden moest worden ingeleverd.

Man na schietincident overleden

Alkmaar, donderdag 31 december 2009
Op woensdagavond rond 21:00 uur vond op de Cataloniestraat in Alkmaar een schietincident plaats, waarbij een 36-jarige man uit Alkmaar dodelijk werd getroffen. Het incident vond plaats op straat. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dader, vermoedelijk een man, is weggerend in de richting van de Tirolstraat. De toedracht is nog onduidelijk. De politie is een grootschalig rechercheonderzoekonderzoek gestart, waarbij meer dan twintig rechercheurs worden ingezet. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op een technisch sporenonderzoek en het horen van getuigen.

Getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook, telefoonnummer 0800-7000.

Brand in pizzeria

Andijk, donderdag 31 december

Op donderdagmorgen, omstreeks 03.30 uur werd een brand gemeld in een pizzeria aan de Dijkweg in Andijk. De politie, die als eerste van de hulpdiensten ter plaatse was, zag dat het pand geheel in brand stond. Bij pogingen om te controleren of er nog personen in het pand waren, kreeg een van de politiemensen rook binnen. Hij moest door ambulancepersoneel ter plaatse worden behandeld.

De brandweer zette meerdere eenheden in. In totaal dertig brandweermensen bestreden het vuur. Zij konden niet voorkomen dat de pizzeria geheel uitbrandde. Woningen in de directe omgeving bleven gespaard.

Door de brand ontstond er een stroomstoring die deels s nachts kon worden verholpen. In totaal zestien woningen worden vandaag weer aangesloten. Door het brandgevaar en de rookontwikkeling moesten acht woningen worden ontruimd. Bewoners werden opgevangen in cultureel centrum Sarto.

De Dijkweg werd tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Beroving

Limmen, woensdag 30 december

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een 48-jarige man uit Egmond aan den Hoef beroofd bij een woning aan de Dusseldorperweg in Limmen. Het slachtoffer was met een vriend aan komen rijden bij de woning van de vriend aan de Dusseldorperweg. Toen zij de koffers uit de kofferbak van de auto pakten, liep het slachtoffer nog even naar de brievenbus. Hier kwamen plotseling twee mannen op hem afgerend die het slachtoffer naar de grond werkten en bedreigden met een knetterend apparaat, mogelijk een stroomstootwapen (Taser). Beide overvallers gingen er met een koffer vandoor. Hierin zaten kleding en toiletartikelen. De overvallers stapten even verderop in een kleine grijze personenauto.

Getuigen van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Lawinepijlen

Medemblik, woensdag 30 december

Op woensdagavond omstreeks 20.50 uur zag de politie twee jongen op een fiets rijden op de Randweg in Medemblik. Achterop zat een 14-jarige jongen met een vuilniszak in zijn armen waarin 9 vuurpijlen zaten. Gezien de grootte van de pijlen en het ontbreken van opschrift en gebruiksaanwijzing gaat het hier vermoedelijk om zwaar illegaal vuurwerk, mogelijk lawinepijlen. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Auto tegen gevel

Hoogkarspel, woensdag 30 december

Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur bleek een 24-jarige vrouw uit Hoogkarspel met haar auto tegen de gevel van een woning aan de Julianastraat te zijn gereden. De vrouw gaf aan dat de auto, na het starten van de motor, plotseling achteruit reed. Hierbij werd een geparkeerd staande auto geraakt. De auto reed achteruit over een hek, door een tuig en kwam met de achterzijde tot stilstand tegen de gevel van een woning.

De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Omdat een ademanalyse niet lukte, werd bloed van haar afgenomen. Het bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol; onderzocht door het Forensisch laboratorium. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, donderdag 31 december

Op donderdagmorgen omstreeks 01.35 uur werd op de Westtangent in Heerhugowaard een 25-jarige Heerhugowaarder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 575 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Onwel door drugs

Hoorn, donderdag 31 december

Op donderdagmorgen omstreeks 09.30 uur kwam een melding binnen van een onwelwording in een woning aan de Weidemolen in Hoorn. Ter plaatse bleek het te gaan om twee vrouwen uit Hoorn van 28 en 38 jaar oud. Beiden bleken een mix van drank en verschillende soorten drugs (XTC, speed, cocaïne en GHB) te hebben gebruikt en bewusteloos te zijn geraakt. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

In verband met de aanwezigheid van de drugs in de woning werd later op de dag een man aangehouden die vermoedelijk voor de levering van drugs heeft gezorgd.