Politie Noord- en Oost Gelderland


|Neede - Dodelijk ongeval | |

Op woensdag 30 december raakte in Neede een 58-jarige man ernstig gewond, nadat hij met zijn auto te water was geraakt. Het slachtoffer, afkomstig uit Hengelo (OV), is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.


De politie kreeg om 20:25 uur de melding van het ongeval langs de Weenkweg. De automobilist was, vermoedelijk door de gladheid, van de weg geraakt en zijn auto is op de zijkant in het water terecht gekomen. Verschillende omstanders schoten direct te hulp en probeerden het slachtoffer te helpen. Zij probeerden het slachtoffer uit de auto te bevrijden en samen met de hulpdiensten die kort daarna arriveerden is dat ook gelukt. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Twente gebracht, waar hij later op de avond overleed aan zijn verwondingen.

|     |Winterswijk - Verdachten winkelinbraak achtervolgd        |

In de nacht van woensdag op donderdag 31 december hebben onbekenden ingebroken in een supermarkt in Winterswijk. De daders gingen er na een achtervolging door de politie met hoge snelheid via de snelweg vandoor. De politie stelt een onderzoek in en komt graag in contact met mogelijke getuigen.


De politie kreeg rond 03:40 uur de melding van de inbraak aan de Dingstraat. Een oplettende getuige had gezien hoe onbekenden bij de supermarkt hadden ingebroken en er met de auto vandoor waren gegaan. De daders hadden een deur geforceerd en, zo bleek later, een geldbedrag buitgemaakt.


Meerdere politieauto's zochten de omgeving af en zagen de auto op de N318 richting Aalten rijden. De politie achtervolgde het voertuig, maar de verdachten wisten te ontkomen. Later kon de achtervolging hervat worden op de A12. Vanwege de extreme snelheden moest deze echter, ter hoogte van Arnhem, uit veiligheidsoverwegingen worden gestaakt. De donkerkleurige auto met een Duitse kentekenplaat ging er met gedoofde lichten vandoor richting Duitsland. Verschillende mede weggebruikers zijn door deze auto ingehaald. De politie komt graag in contact met hen, of andere getuigen die mogelijk meer weten. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

|     |Achterhoek - vuurwerkoverlast                             |

Op woensdag 30 december heeft de politie in verschillende plaatsen in de Achterhoek jongeren doorverwezen naar Bureau Halt voor een werk- of taakstraf. Zij konden zich niet bedwingen en staken voortijdig vuurwerk af.


De politie heeft o.a in 's Heerenberg, Doetinchem en Didam jongeren bekeurd voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk . Dit gebeurde in de meeste gevallen naar aanleiding van meldingen over vuurwerkoverlast. Niet overal waren de boosdoeners nog aanwezig toen de agenten arriveerden. Daar waar dit wel het geval was, werden de jongeren op hun daden aangesproken en werden de ouders in kennis gesteld over de doorverwijzing naar Bureau Halt. Het aangetroffen vuurwerk is door de politie in beslag genomen.

|     |Aalten - winkeldiefstal                                   |

Een 49-jarige man uit Aalten is woensdag 30 december aangehouden door winkelpersoneel van een plaatselijke bouwmarkt nadat hij een deurslot had gestolen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Personeel betrapte de man toen hij met een deurslot onder zijn kleding de bouwmarkt wilde verlaten. De politie werd gebeld en die nam hem mee voor verhoor op het politiebureau. Hier bekende hij zijn daad en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN



---- --