Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - politie zoekt getuigen joyriding             |

De politie heeft woensdagavond 30 december twee 16-jarige jongens uit Harderwijk aangehouden voor joyriding. Het tweetal kon na een flinke achtervolging door Harderwijk, waarbij zij gevaarlijke rijgedrag vertoonden en andere weggebruikers in gevaar brachten, worden ingerekend.


Het voertuig van de jongens viel de politie op door het rijgedrag van de bestuurder. Ondanks verscheidene stoptekens van de politie ging de bestuurder alsmaar harder rijden en vertoonde hij gevaarlijk rijgedrag. Hierbij bracht hij zichzelf, de bijrijder en het overige verkeer in gevaar. Zo nam hij onder andere enkele rotondes verkeerd om, negeerde rode verkeerslichten, snelheidslimieten en een nog half gesloten spoorwegovergang en reed hij over fietspaden, trottoirs en gemeenteplantsoenen.


Na een achtervolging van ongeveer tien minuten raakte de auto van de jongens in een woonwijk, op de Hanzemeen, in een slip. De bestuurder trachtte nog te ontkomen, maar met behulp van een diensthond, kon de politie de jongen even later toch aanhouden. Ook de bijrijder werd aangehouden. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De ouders zijn over hun daden ingelicht. De politie maakt proces-verbaal op en vraagt getuigen die (delen van) de wilde rit van de jongens hebben gezien, of zelf hebben moeten wegspringen of hard hebben moeten remmen om niet aangereden te worden, contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Dit is van belang in verband met het dossier wat de politie gaat opmaken tegen de jongens.

|     |Ermelo - woningbrand                                      |

Op woensdag 30 december heeft er een brand gewoed in een woning aan de Telgterweg in Ermelo. De brandweer had het vuur, dat was overgeslagen naar de rieten kap, snel onder controle.


De brand werd omstreeks 11.30 uur gemeld. Nog onduidelijk is of vonken van de kachel brand in het rieten dak hebben veroorzaakt, of dat er een andere oorzaak was. De gealarmeerde brandweer Ermelo kreeg assistentie van het korps Putten en bij de bestrijding van het vuur werd ook een hoogwerker ingezet. Een groot deel van de rieten kap kon worden gespaard.

|     |Putten - rijden onder invloed                             |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 december een 25-jarige automobilist uit Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de bestuurder omstreeks 01:00 uur op de Engweg in Putten bij een verkeerscontrole staande. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,7 promille blies. De Puttenaar heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Harderwijk - rijden onder invloed                         |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 december een 44-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de bestuurder omstreeks 02:30 uur op de Selhorstweg in Harderwijk bij een verkeerscontrole staande. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,7 promille blies. De Harderwijker heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en is met een boete weer heengezonden.

|     |Vierhouten - woningbrand                                  |

In de vroege avond van woensdag 30 december woedde er een brand in een woning aan de Niersenseweg in Vierhouten. Het vuur had zich snel uitgebreid naar het rieten dak.


De brand werd omstreeks 18.30 uur gemeld. Ondanks het bluswerk van de brandweer, kon de woning niet meer gered worden. Alle bewoners en (huis)dieren konden tijdig de woning verlaten. Zij zijn opgevangen door buurtbewoners. De paarden op het naastgelegen perceel werden uit voorzorg geëvacueerd. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.


EINDE BERICHTEN



---- --