Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 31-12-2009

Oplichter verkoopt nepmedicijnen

DONGEN: De Dongense politie waarschuwt voor een man die zich voordoet als bezorger van medicijnen en vervolgens oudere mensen aan de deur oplicht.

In de vooravond van woensdag 30 december gebeurde dat op het
Europaplein en op de Oude Baan in Dongen. De oplichter belde aan bij senioren en vertelde dat hij medicijnen bij de buren moest afgeven. Omdat de buren niet thuis waren, vroeg hij of hij de medicijnen kon achterlaten en of de bewoner de rekening voor zijn buren wilde betalen. De afzonderlijke gedupeerden ging daarmee akkoord en gaven de man bedragen tussen de 20,- en 30,- Bij controle bleek dat de buren gewoon thuis waren en geen medicijnen besteld hadden. In het doosje zaten oude, waardeloze pillen.

De oplichter had een blanke huidskleur, was circa 30 jaar oud en ongeveer 1,75 / 1,80 meter lang. Hij had een normaal postuur en ging gekleed in een blauwe gladde overjas. De politie adviseert mensen niet in te gaan op zijn verhaal, hem geen geld te geven en medicijnen die worden bezorgd goed te controleren. Getuigen of mensen die de
verdachte kennen, worden verzocht de politie in Dongen te bellen via 0900-8844.

Zakkenrollers te zien in Bureau Brabant

WAALWIJK: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt a.s. maandag 4 januari 2010 aandacht aan een zakkenrollerij in Waalwijk. Op 13 juni 2009 werd een vrouw slachtoffer van twee vrouwelijke zakkenrollers in Waalwijk. Vermoedelijk werd ze tijdens het boodschappen doen van haar portemonnee gerold. Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat de twee vrouwen na de diefstal spullen kopen bij winkels in en rond Nieuwegein met de gestolen bankpas. Ook zijn er opnamen van een geldopname bij een bank in Waalwijk.
De politie hoopt door het tonen van deze beelden de identiteit van de criminele vrouwen te achterhalen.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 4 januari 2009 om 18.00 uur op de regionale zender Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 5 januari om 17.00 uur.

Waalwijkse winkels doelwit inbrekers

WAALWIJK: In de nacht van woensdag 30 januari en donderdag 31 januari 2009 waren werden twee winkels in Waalwijk doelwit van inbrekers.

Kort na middernacht kreeg een slijterij aan de Stationsstraat
ongewenst bezoek. Door een zijdeur open te breken kwam men de winkel binnen. De daders beschadigden de aanwezige kluis en gingen er vandoor met enkele flessen sterke drank.

Omstreeks om 03.45 uur sloeg een inbreker toe in de Burgemeester Smeelestraat. Van een winkel werd de toegangsdeur geforceerd met breekijzer. Vervolgens werd er vanuit een kantoorruimte een geldbedrag gestolen. Vermoedelijk ging het hier om één dader die wegvluchtte op een scooter.

De politie nam in beide gevallen een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-12-2009 15:20 | © Regio Midden en West Brabant |