Gemeente Brummen


Ondergrondse containers gesloten tijden oud en nieuw

(Oorspronkelijke publicatie datum: 28-12-2009)

Rondom de jaarwisseling worden er weer een aantal maatregelen genomen die er voor moeten zorgen dat de overgang van het oude naar het nieuwe jaar soepel verloopt. Zo worden ook dit jaar de ondergrondse milieustraten afgesloten en vindt er extra toezicht plaats op de naleving van de spelregels met betrekking tot vuurwerk. Dit gebeurt door politie en de gemeentelijke milieucontroleur.

De ondergrondse milieustraten worden van donderdag 31 december 2009 tot zaterdag 2 januari 2010 afgesloten. Ten minste, dit geldt voor de inworp-openingen die zonder pasje, dus door iedereen, gratis gebruikt kunnen worden. Dit zijn de openingen voor glas, kartonnen drankpakken, blik, textiel en papier. De afsluiting moet ver-nieling van de ondergrondse milieustraten door het inwerpen van vuurwerk voorkomen. De afvalcontainers die enkel met pasje te openen zijn (restafval en GFT-afval) kunnen tijdens oud en nieuw periode wél gewoon gebruikt worden.

Wilt u uw afval svp niet naast de containers plaatsen op deze dagen? Hier zal rondom oud en nieuw extra op gecontroleerd worden door de milieupolitie. Op zaterdag 2 januari 2010 zijn alle containers weer geopend. Op alle locaties in de gemeente Brummen worden ook de binnenbakken van (bovengrondse) afvalbakken ver-wijderd. Dit om te voorkomen dat deze tijdens de jaarwisseling leidend voorwerp worden van vandalen.