VARA

Paul de Leeuw knalt met maar liefst twee shows het nieuwe jaar in

Oliebollen, champagne, vuurwerk, muziek, vrienden en familie. Oudejaarsavond staat traditioneel voor gezellige feestelijkheid en een passend avondprogramma op Nederland 1 is bij Paul de Leeuw dan ook in de juiste handen. Met maar liefst twee programma's vol verrassende momenten is hij alom aanwezig op de laatste avond van het jaar. In `Mooi! Weer een Jaar' komen op de valreep de laatste wensen van het jaar aan bod. Met de `De Leeuw Knalt!' luidt Paul het oude jaar feestelijk uit en wordt het nieuwe jaar goed begonnen. `Mooi! Weer een Jaar' en `De Leeuw Knalt!' zijn om 21.00 uur en 23.30 uur op oudejaarsavond te zien bij de VARA op Nederland 1.

Mooi! Weer een Jaar
In `Mooi! Weer een Jaar' geeft Paul de Leeuw de kijkers de kans om op de valreep nog één keer hun allerlaatste wensen in vervulling te laten gaan en ondertussen worden voorbereidingen getroffen voor het aller-, allerlaatste huwelijk van het jaar, gesloten door Paul zelf. "De meest sneue vrouw van het jaar" krijgt de Annie de Rooij Award uitgereikt en daarnaast worden zoveel mogelijk alternatieven bedacht voor de befaamde Nieuwjaarsduik. En zoals we van Paul gewend zijn wordt er in van alles gedoken zolang het maar geen water is. Natuurlijk zijn ook Cor Bakker met zijn orkest en Adje ook weer van de partij. Kortom: Paul staat weer een uur lang garant voor dolkomische gezelligheid en heftige emoties.

De Leeuw Knalt!
Na de oudejaarsconference van Jan Jaap van der Wal (Lekker hard lachen met oliebollen!) is het tijd om af te tellen naar de jaarwisseling. Dat gebeurt in Leeuwiaanse stijl in `De Leeuw Knalt!'. In dit programma wordt hét (allerlaatste) huwelijk van het jaar afgesloten door Paul als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, waarbij het bruidspaar door oude bekende Yta in een koetsje naar het altaar gereden worden. De huwelijksvoltrekking, met bijzondere optredens en gasten, bouwt op naar het absolute hoogtepunt: het jawoord op het allerlaatste moment van het jaar waarna Eregast Liesbeth List samen met Paul als eerbetoon aan Ramses een onvergetelijke versie van de Shaffy Cantate ten gehore brengen.

Onvergetelijke nieuwjaarsfuif
Na twaalven verplaatst het feest zich naar buiten de studio, waar ritueel De Sylvester Boom die volgehangen is met baalballen, waarin mensen de ellende van 2009 van zich hebben afgeschreven, in de fik gestoken wordt om een nieuw begin te markeren. Ondertussen is er speciaal voor doven een getolkt vuurwerk en zingt Paul met X-Factor winnares Lisa Lois `Hallelujah'. Enkele wensen worden alsnog vervuld, zoals een speciale `Het nieuws van 2009' gepresenteerd door Jan de Hoop. Annemarie Prins leest in haar rol van Annie M.G. Schmidt een toepasselijk gedicht voor uit het oeuvre van de schrijfster.

Verder heel veel muziek onder bezielende leiding van Paul. Met een speciaal samengesteld vrouwenorkest, een ode aan Michael Jackson, Jim Bakkum, Brigitte Kaandorp, Anita Meyer, Simone Kleinsma en vele, vele anderen. En als er dan een seconde ongevuld blijkt, is moppentopper Harry Engels van de partij om de stilte te vullen met een mop. Een knotsgekke knalfuif die voortduurt tot in de vroege uurtjes.

`Mooi! Weer een Jaar' en `De Leeuw Knalt!', 31 december om 21.00 uur en 23.30 uur bij de VARA op Nederland 1.