Politie Zeeland


O-3763-2009 Belgisch trekpaard weggenomen
Tussen zondag 27 en woensdag 30 december is uit een weiland in Ouwerkerk een Belgisch trekpaard weggenomen.
De verzorgers van het dier ontdekten de diefstal en hebben aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie. De diefstal van het drachtige paard heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen zondag 16 uur en woensdag 13 uur. De eigenaar van het paard is afkomstig uit Brabant.

W-3764-2009 Aangehouden wegens brandstichting
Op de Keetweg in Arnemuiden hebben agenten van de Zeeuwse politie vanmiddag een jongen aangehouden die verdacht wordt van brandstichting.
De 17-jarige jongen uit de gemeente Vlissingen werd in de kraag gevat toen hij een stapel autobanden op de Keetweg in brand aan het steken was. De aanhouding vond plaats na een melding van een getuige. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden verhoord.

W-3765-2009 Illegaal vuurwerk mag ook niet op 31 december!
Rond het middaguur waren twee agenten van de Zeeuwse politie in een onopvallende politieauto in de Rentmeesterlaan in Middelburg aan het surveilleren.
Een 19-jarige Middelburger gooide een zogenaamde 'vlinder', een stuk illegaal vuurwerk, onder de auto van de agenten. Op het moment dat hij gooide zag de man pas naar wie hij gooide...
Hij toonde meteen hoeveel spijt hij van zijn daad had door keihard weg te rennen. Na een korte tijd zag hij toch wel in dat het geen zin had om voor de agenten op de loop te gaan en bleef hij netjes staan wachten op zijn berisping.

De jongeman kreeg een bekeuring voor het afsteken en voorhanden hebben van illegaal vuurwerk.

O-3766-2009 Inbraak in Thoolse woning
Afgelopen woensdag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Mosselhoekseweg in Tholen.
Uit de woning, die vermoedelijk door een raam werd betreden door inbrekers, werd een kettingzaag weggenomen, alsmede wat koperen leidingen.
Een schadebedrag is nog niet bekend. De bewoner heeft aangifte gedaan en de technische recherche van Politie Zeeland een sporenonderzoek. De inbraak werd om ongeveer 20.00 uur ontdekt.

W-3767-2009 Softdrugs in beslag genomen
Twee surveillerende agenten van de Zeeuwse politie hebben donderdagmiddag rond 14.30 uur 50 gram hennep in beslag genomen.
De agenten liepen op het Goudend in Middelburg toen zijn een henneplucht roken. De lucht kwam uit een personenauto die geparkeerd stond op het Goudend. Aan de bestuurder, een 34-jarige man uit Vlissingen, werd gevraagd om de uitlevering van alle aanwezige drugs. De man gaf een zak met daarin 50 gram hennep aan de agenten. De man is op het politiebureau gehoord en heeft afstand gedaan van zijn hennep. Een passagier die bij hem in de auto wilde stappen, tijdens de controle door de agenten, had ook een grote tas bij zich. Deze man, een 24-jarige Goesenaar, gaf toestemming aan de agenten om in zijn tas te kijken. Daarin troffen de agenten nitraatbommen aan. Deze zijn ook in beslag genomen. Beide heren krijgen een proces-verbaal.