Dichterlijke oudejaarsshow in De Drvkkery


Dichters zetten jaarlijkse oudejaarsconference voort

MIDDELBURG, 20091210 -- De dichters Ko de Laat (Tilburg) en Coenraedt van Meerenburgh (Vlissingen) verzorgen voor de tweede keer een dichterlijke oudejaarsconference in De Drvkkery.

Op 31 december zullen, net als vorig jaar, de dichters Coenraedt van Meerenburgh (Vlissingen) en Ko de Laat (Tilburg) het jaar uitluiden in De Drvkkery te Middelburg.

In de compacte voorstelling `Het jaar uit met 52 snelsonnetten' dragen zij een selectie voor van de actuele gedichten die ze afgelopen jaar schreven voor de veel bezochte site gedichten.nl.

De thema's variëren van wereldleed tot komkommernieuws. Soms is de toon relativerend, soms tot nadenken stemmend.
De Laat en Van Meerenburgh namen met deze voorstelling vorig jaar het estafettestokje over van Aaike Jordans, die drie jaar lang in De Drvkkery dit programma verzorgde.

Coenraedt van Meerenburgh publiceert sinds 2005 op gedichten.nl. Hij won enkele essay- en poëziewedstrijden. Onlangs werd hij nog genomineerd voor de Nieuwegeinse literatuurprijs. Ook debuteerde Van Meerenburgh in april met `Coenraedt', de eerste dichtbundelglossy ter wereld, welke hij eveneens in De Drvkkery presenteerde. Deze miniglossy is inmiddels bijna uitverkocht.
Ko de Laat publiceert sinds 2004 op gedichten.nl. Als schrijver heeft hij een oeuvre in alle kleuren van de regenboog. Dit jaar werd voor het tweede jaar op rij een liedtekst van hem geselecteerd voor de Avond van het Nieuwe Lied van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Tevens werd hij op het Drentse Open Dicht Festival bekroond als festivaldichter.

Het optreden vangt aan om 14.00 uur. De Drvkkery is aan de Markt 51 te Middelburg.

www.de-drvkkery.nl





Ingezonden persbericht