De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM
NYE
Knallend begin van 2010 in Melkweg met Sebastian, Feadz, Le Le (live), Maurice Fulton, Disko Drunkards (live) & VAgE gASTEN

Met drie feesten in één biedt de Melkweg tijdens Oud & Nieuw de ultieme hangout voor liefhebbers van de betere elektronische muziek. Van 22 uur tot 6 uur 's ochtends gaat het los met in de Max een sterren line-up bestaande uit Ed Banger's SebastiAn en DJ Feadz en ons eigen hiphopelectrocollectief Le Le; de Oude Zaal is één en al disco tijdens de tweede editie van Foxes & Wolves, met o.a. Maurice Fulton en Disko Drunkards. De theaterzaal wordt overgenomen door VAgE gASTEN, die op geheel eigen wijze de boel verbouwen en een muzikaal allegaartje van hiphop, dubstep, Baltimore en nog veel meer swingende stijlen neerzetten. In de Cinema worden korte films vertoond, er is natuurlijk champagne en nog veel meer.

The MAX:
SebastiAn is na Justice de belangrijkste act op het Franse Ed Banger label, dat de laatste jaren een nieuwe standaard heeft neergezet op het gebied van electro. SebastiAn draait gemiddeld maar één keer per jaar in Nederland en staat garant voor een opzwepende set waarin zijn vele remixes (o.a. Daft Punk, Editors, Bloc Party, Kelis) uiteraard ook de revue passeren. Labelgenoot DJ Feadz werd met bekend als DJ van sexy vocaliste Uffie, maar zijn dj sets zijn minstens net zo interessant. Het grote verschil met andere electro dj's is dat Feadz oorspronkelijk uit de hiphopscene komt en als geen ander beukende electro combineert met virtuoos turntablism. Le Le komt niet ver van huis en het audiovisuele electrohop collectief behoeft dan ook weinig intro. Zet Pepijn van de Jeugd van Tegenwoordig, ontwerper Piet Parra en producer Rimer Veerman samen en je krijgt een bizar humoristische mix van Nederlands, Duits en Franse invloeden. Moet je gewoon bij zijn geweest.

Oude Zaal:
31 December is niet alleen Oud&Nieuw, het is ook nog volle maan. Voor de tweede maal kruipen de FOXES & WOLVES uit hun grotten en holen om de kinderen van 2010 in te wijden in de glitterende wereld die disco heet. Herders van deze horde wilde beesten zijn The Wolves a.k.a. Tettero, Casper Tielrooij en Job de Wit. Samen brengen ze een spetterende mix van oude en nieuwe discokrakers. Te gast is de Britse Maurice Fulton, die een diepe set zal neerzetten op het raakvlak van disco, house en electronica. En, très exclusivement, een optreden van de Disko Drunkards. De groep is een initiatief van duo The Glimmers en heeft live een all-star bezetting bestaande uit Tim Vanhamel (Millionaire), Stéphane Misseghers (dEUS), Ben Brunin (Vive La Fête) en François De Meyer (Soapstarter).

Theater:
Melkweg Theater, het intieme zaaltje op de bovenverdieping, is deze nacht domein van de VAgE gASTEN. Dit Amsterdamse collectief is één brok creativiteit en zal op geheel eigen wijze de Theaterzaal onder handen nemen. Waarover later meer. Muzikaal wordt het een swingende mix van hiphop, dubstep, Baltimore, bootie, grime, breakbeats, dancehall en nog veel meer door een drietal dj duo's: FS Green & Full Crate ft. Mar, Brutuzz & Giographic en Henzel & Disco Nova. Ook de Cinema, Mediaroom, Café en Tearoom zijn open!

Let op! De kaartverkoop is gestart en er zijn nu nog early bird tickets verkrijgbaar voor ¤¬ 35 + lidm. Hierna worden de tickets duurder. Slimme feestbeesten kopen dus snel!

NYE
donderdag 31 december, Melkweg (hele gebouw)
The MAX: Sebastian (Ed Banger, Paris) / DJ Feadz (Ed Banger, Paris) / live: Le Le (Magnetron Music, Amsterdam) e.a. Oude Zaal - Foxes & Wolves: Maurice Fulton (Bubbletease Communications, Sheffield) / live: Disko Drunkards (Diskimo, Gent) / hosted by The Wolves ft. Casper Tielrooij, Tettero & Job de Wit Theater - VAgE gASTEN: FS Green & Full Crate ft. Mar / Brutuzz & Giographic / Henzel & Disco Nova 22:00-06:00 uur / Early Bird: ¤ 35 + lidm, voorrverkoop gestart op www.ticketservice.nl en www.beatfreax.com/ticketshop


---