Project Gemeente Westland

Samenscholingsverbod

Samenscholingverboden in Wateringen en Monster

Publicatiedatum: 24-12-2009

Samenscholingsverbod voor Hofpark en Dr. Schaepmanstraat in Wateringen

Burgemeester Van der Tak van Westland heeft besloten tot een samenscholingsverbod in het Hofpark en de Dr. Schaepmanstraat in Wateringen. Het verbod treedt in werking op 31 december 2009 en geldt voor een periode van vier maanden tot 1 mei 2010. Het verbod is van kracht voor het Hofpark en de Dr. Schaepmanstraat waarvan het gebied wordt begrensd door de Dr. Schaepmanstraat, Hofzicht, Ten Hove, Heulweg, Pieter v.d. Plasstraat, Gaelstraat en Harry Hoekstraat. Op grond van het verbod is het voor overlastgevende personen gedurende 24 uur per dag verboden zich met meer dan drie personen tegelijk op te houden in het Hofpark en de Dr. Schaepmanstraat.

Hardnekkige aanhoudende overlast is voor de gemeente aanleiding geweest een pakket van fysieke, preventieve en repressieve maatregelen af te kondigen. Het samenscholingsverbod is één van de repressieve maatregelen.

Samenscholingsverbod voor de Choorstraat en de Kloostertuin in Monster

Aanhoudende overlast in de Choorstraat en de Kloostertuin in Monster en de komende jaarwisseling met vrees voor ongeregeldheden zijn voor burgemeester Van der Tak aanleiding geweest een samenscholingsverbod in te stellen..
Het verbod voor de Choorstraat en de Kloostertuin geldt van maandag 28 december 2009 tot en met dinsdag 5 januari 2010 gedurende 24 uur per dag. Tijdens deze periode is het voor eenieder verboden zich met meer dan drie personen tegelijk in dit gebied op te houden.

Dit samenscholingsverbod heeft tot doel de openbare orde te herstellen en te handhaven, de overlast terug te dringen en bewoners hun gevoel van veiligheid terug te geven. Het verbod geldt voor eenieder die de Choorstraat of de Kloostertuin aandoet. Het verbod is van kracht voor de Choorstraat en de Kloostertuin waarvan het gebied begrensd wordt door de Burg. Kampschöerstraat, de Rembrandtstraat vanaf nr. 1 en 2c, de Dr. v.d. Brinkstraat vanaf nr. 13 en 14, de hoek Molenbrink/Choorstraat, de Havenstraat en de Kloosterlaan vanaf nr. 6 richting Kloostertuin.