Politie Noord- en Oost Gelderland

Stafdienst Communicatie

Persbericht IJsselstreek

31 december 2009

Eefde ­ Man ernstig gewond bij ongeluk met gasfles

Aanvulling:

De leeftijd van het slachtoffer van de geëxplodeerde gasfles: het gaat om een 54-jarige man uit Eefde.

De toestand van de man is op dit moment (23.00 uur) nog steeds kritiek.

Correctie:

Eefde - Man ernstig gewond bij ongeluk met gasfles

Bij deze een correctie op het eerder vanavond verstuurde bericht over de man die zwaargewond raakte bij het carbid schieten.

Bij nader onderzoek en het afnemen van verklaringen van diverse omstanders is gebleken dat de man niet bezig was met carbid schieten, maar de fles bhutangas, die gevuld was met zuurstof, gebruikte bij het aanwakkeren van een vuurkorf. De fles is geëxplodeerd, met het ernstige letsel van de man tot gevolg.

Excuus voor de onjuiste berichtgeving.

Origineel:
Eefde - Man ernstig gewond bij ongeluk met carbid schieten

Bij een ongeluk tijdens het carbid schieten is een man uit Eefde ernstig gewond geraakt. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

De hulpdiensten ontvingen rond 16:45 uur de melding over het ongeluk, wat plaats vond aan de Scheuterdijk in Eefde. De man was aan het carbid schieten en gebruikte daarbij een fles bhutangas gevuld met zuurstof. Deze fles is geëxplodeerd. De man raakte daarbij ernstig gewond en raakte zijn onderbeen kwijt. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Deventer vervoerd. Er waren meerdere omstanders bij maar naast de man raakte verder niemand gewond.

EINDE BERICHT
-----------------------

---- --