KRO

Nieuwe serie KRO's Zondagavond Laat

Uitzenddatum: 03/01/2010

Op zondag 3 januari start de KRO met een nieuwe serie van KRO's Zondagavond Laat. Presentator Fons de Poel brengt bekenden uit de wereld van politiek, sport, wetenschap en amusement op de late zondagavond met de auto naar huis. De Poel verheugt zich op de reeks: "In de cocon van de late avond, in de beslotenheid van de auto, komen gasten dikwijls tot bijzondere ontboezemingen."

In de eerste uitzending op zondag 3 januari (23.15 uur, Nederland 2) is Johan Derksen de hoofdgast, hoofdredacteur van het populaire weekblad Voetbal International en analyticuscriticaster van het gelijknamige praatprogramma. Derksen geldt in de voetbalwereld als een van de machtigste figuren. De Poel spreekt met hem over die invloed en de neiging van Derksen om in columns en publieke optredens mensen in de voetballerij snoeihard de maat te nemen. Wat drijft de man? Hoe leeft hij met de voortdurende bedreigingen aan zijn adres? Waar komt zijn behoefte tot fulmineren vandaan?

Fons de Poel, meer dan 25 jaar actief op terreinen van actualiteit en documentaires, maakte eerder al een korte serie van KRO's Zondagavond Laat, waarin hij respectievelijk Guusje ter Horst, Mario Been en Liesbeth List naar huis bracht.

KRO's Zondagavond Laat, vanaf 3 januari (6x) om 23.15 uur bij de KRO op Nederland 2.

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: