Ingezonden persbericht



---

Programma WMDC Januari 2010

Matinee du Monde: Met o.a. Obilaya o.l.v. Omar Ka, DJ Caliente, Nadiya en Michel Stooker Zondag 3 januari | 14.00 uur | E7,50 / kinderen: E2,50 De tijden van Daylight Dancing herleven in het WMDC! Omar Ka, mede-oprichter van deze succesvolle serie, host iedere eerste zondag van de maand een middag vol met Afrikaanse en wereldmuziek, dj's, kinderworkshops, buikdans, hapjes en drankjes. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Obilaya. Mis het niet!

***

Tango Nation: Alfredo Marcucci en Veritango - Eerbetoon aan een virtuoos Zaterdag 9 januari | 20.30 uur | E16 / E12 (R'dam Pas/CJP) Deze legendarische Argentijnse tangobandoneonist is begonnen aan een tweede jeugd. Marcucci is solist in verschillende buitenlandse tango-orkesten en speelt regelmatig samen met het Gran Orquesta Típica Veritango en het Quinteto Veritango. Zowel nummers van oude meesters als van hedendaagse componisten komen vanavond aan bod: van Julio de Caro tot Astor Piazolla. Het concert met Veritango geldt als een eerbetoon aan een virtuoos en is een absolute aanrader die zowel de liefhebbers zal aanspreken als hen die de tango nog moeten ontdekken! Na afloop van het concert is er een tangosalon met DJ tot 00.45. I.s.m. Cuartito Azul.

***

Groove Kings present: Express Yourself - Halve Finale Zondag 17 januari | 14.30 uur | E5
Express Yourself is een jaarlijks terugkomende danswedstrijd waar alle streetdance stijlen tegen of met elkaar strijden om een finaleplaats. Centraal daarbij staat het talent van de individuele danser en hoe hij/zij zich staande kan houden in een strijd met mensen die doen aan popping, locking, hiphop newstyle, tecktonic, housedance, vogue, newjack swing, toprock, bubbling, dancehall en krumping. Ook het improvisatieniveau wordt getest want de muziek waarop gedanst wordt is niet van te voren bekend. Een deskundige jury en het publiek beoordelen wie er door gaan naar de volgende ronde. Met DJ Swifty (Stefan), DJ Lucky Gio (Sergio), DJ Bridi, host Pro-x & Easy Ten. Gepresenteerd door Groove Kings i.s.m. Roots en Routes en St. Welzijn Feijenoord.

***

Kinderserie: Teatro Muganga - Bichos do Brasil
Woensdag 20 januari | 15.00 uur | E5 / vanaf 10 kinderen: E3 Bichos do Brasil (Dieren uit Brazilië) is een swingende voorstelling over alle bijzondere dieren van Brazilië en laat je op een spannende manier kennismaken met de schoonheid en de kracht van de natuur. Reis mee op het ritme van de opzwepende klanken van samba en bossanova naar de Braziliaanse regenwouden en ervaar dat zelfs dansende kippen hun eieren leggen tussen tijgers, slangen en andere oerwoudbewoners. Bichos do Brasil is een tekstloze voorstelling van kleurrijke beelden, muziek en een bijzonder gebruik van meer dan 50 poppen. Leeftijd: vanaf 3 jaar.

***

WMDC Mixed presents: Szászcsávás (aka de Csávás Village Band) + Club Batucada Donderdag 21 januari | 20.30 uur | E12 /E10 (R'dam Pas/CJP) Het vurige dorpsorkest Szászcsávás brengt een woeste mengeling van Hongaarse en zigeunerdans en -muziek vol adembenemende adrenaline en testosteron. De muziek wordt enorm gewaardeerd, niet alleen door liefhebbers van Roemeense, Hongaarse en zigeunermuziek, maar door iedere liefhebber van vurige, hartstochtelijke muziek. De stijl van spelen is professioneel, overrompelend, direct en recht uit het hart. De muzikanten spelen of hun leven ervan afhangt en betoveren het publiek met de spectaculaire mannendansen pontozo, szegényes, sürü verbunk en csingerálás en met swingende oriëntaalse buikdansmuziek. De support act vanavond is Batacuda, een WMDC percussiegroep hosted by Matias Recharte.

***

Casa de la Musica: Charanga 214 + gastmuzikant May Peters Vrijdag 22 januari | 21.00 uur | E10 / E8 (R'dam Pas/CJP) Deze live salsaserie laat jonge talentvolle studenten van de World Music Academy van het Rotterdams Conservatorium samenspelen met bekende en minder bekende muzikanten. De internationale groep muzikanten van Charanga 214 speelt in deze serie een centrale rol als huisband. Neem Europese klassieke muziek en instrumenten, meng het met Afrikaanse percussie-instrumenten en je krijgt een idee wat Charanga inhoudt! Vanavond speelt de huisband Charanga 214 samen met tromboniste May Peters. Deze wereldmusicus trad in haar uiteenlopende carrière op met vele beroemde orkesten op nationale en internationaal vermaarde podia waaronder The Cubop City Big Band, Elías Lopés en Eddie Santiago.

***

Latin Spring: Funchi con Batjaw (Maispap met stokvis) Donderdag 28 januari | 20.30 uur | E12 /E10 (R'dam Pas/CJP) Funchi is Antilliaanse maispap, en batjaw is de Surinaamse variant van stokvis. Samen staan zij symbool voor een aanlokkelijke en swingende mix van Antilliaanse en Surinaamse muziek. Drie muzikale zwaargewichten uit Curaçao: Randal Corsen, Reno Steba en Konkie Halmeyer, zorgen met zanger/gitarist Steve Mariat en meesterdrummer Gregory Kranenburg voor een kruidig, pittig en spetterend geheel! I.s.m. Jazz International Rotterdam.

***

Full Moon Concert
Vrijdag 29 januari | 20.30 uur | gratis
De Full Moon concerten zijn maandelijkse vieringen van muziek en andere vormen van kunst over de hele wereld in het WMDC. Studenten van de World Music Academy presenteren een variatie van traditionele muziek zoals Indiase en Turkse muziek, latin, flamenco en tango. Maar ook crossculturele projecten, klassieke muziek en jazz komen aan bod. De artiesten creëren op deze avonden samen met het publiek een magische sfeer onder het licht van de volle maan

***

Puur Rotterdams Festival
Zondag 31 januari | 15.00 uur | gratis
Wijkbewoners van Delfshaven opgelet! Tijdens Puur Rotterdams opent het WMDC haar deuren voor deze wereldse middag vol muziek, theater, dans, modeshows, kinderactiviteiten en de Delfhaven's Got Talent Show voor en door wijkbewoners. Iedereen van jong tot oud is welkom.

Tijdens deze speciale festivaleditie van Puur Rotterdams worden er workshops aangeboden door artiesten als Sabrina Starke en docenten van de SKVR of Codarts. Dus denk jij talent te hebben en wil je dat op een podium laten zien? Wil je graag buurtbewoners ontmoeten en samen een hapje en drankje delen? Of wil je als organisatie deelnemen aan het festival? Stuur dan een email naar puurrotterdams@wmdc.nl o.v.v. Puur Rotterdams Festival.

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.