Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 29-12-2009

AVRO OPIUM OP RADIO 1: OVER HET LEVEN VAN ANNIE M.G. SCHMIDT

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 2 januari, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


· Vanaf 3 januari start een nieuwe televisieserie over het leven van Annie M.G. Schmidt. 'Annie M.G., haar liedjes, haar liefde, haar leven' is een liefdesepos. De serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de 20e ste eeuw. Malou Gorter is één van de drie actrices die Annie speelt. Dana Nechushtan regisseerde de serie.


· Schrijfster Simone van der Vlugt debuteerde in 1995 met de historische jeugdroman 'De amulet'. In totaal zijn er tien historische jeugdboeken van haar hand verschenen voor zij zich met succes aan het thrillergenre waagde. Ze schreef 'De Reünie' en 'Blauw water'. Dat oude liefde niet roest, bewijst ze met haar eerste historische roman voor volwassenen over de vrijgevochten Jacoba van Beieren, getiteld 'Jacoba, Dochter van Holland', die onlangs verscheen.


· 80 seconden van... Ivo Allewaert. Een Belgisch talent dit keer. Deze 28-jarige poëet is afkomstig uit Gent, maar doet ook graag Nederland aan. Afgelopen januari werd hij Volksmenner des Vaderlands, uitgeroepen door het literair tijdschrift Op Ruwe Planken.


· Volgende week gaat de voorstelling 'Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus' in première, een voorstelling geïnspireerd op de gelijknamige beststeller van John Gray. Huub Stapel speelt daarin een relatietherapeut die de interactie aangaat met zijn publiek.


· Erik van Neer bespreekt de nieuwe Nederlandse romans.


· Zangeres Wende Snijders toert vanaf woensdag 6 januari met Amsterdam Sinfonietta met de jaarlijkse concertserie 'Breder dan klassiek' door het land. Wende zingt bestaand repertoire in nieuwe arrangementen en nieuwe liedjes.

Gastpresentatie: Jacques Klöters.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.