Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Utrecht: 21-12-2009
Trekhaak Gezocht

Utrechtse caravan lift langs Europese Culturele Hoofdsteden

In 2010 zijn Essen (Duitsland), Pécs (Hongarije) en Istanbul (Turkije) Europese Cultu- rele Hoofdstad. Utrecht ambieert in 2018 deze titel te krijgen. Om inspiratie op te doen lift de Utrechtse muzikant Tjerk Ridder in 2010 met een caravan (zonder auto) langs bovengenoemde steden.
Ridder vertrekt op 3 januari, tijdens de Utrechtse Culturele Nieuwjaarsduik, naar Essen. De eerste lift krijgt hij van burge- meester Wolfsen. Na Essen volgen Pécs en Istanbul. Onder het motto "je hebt anderen nodig om vooruit te komen", symboliseert deze lifttocht de kracht van Utrecht. De Domstad blinkt uit in culturele samenwerking en dat is volgens de projec- torganisatie Trekhaak Gezocht de inzet voor Utrecht Culturele Hoofdstad 2018.

Ridder onderzoekt tijdens zijn reis de wensen, ambities, verlangens en verwachtingen van de culturele steden. Hij probeert de ziel van bewoners uit Essen, Pecs en Instan- bul te vangen in conservenblikken en brengt deze medio 2010 terug naar Utrecht. De organisatie Trekhaak Gezocht zal in 2010 ook de Utrechtse ziel onderzoeken. De reis is via een weblog, vod-en podcasts te volgen via de website Trekhaakgezocht.nl. Ook verwerkt Ridder de ervaringen van zijn reis in nieuwe liedjes, die eveneens via de site te beluisteren zijn.