Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 29 december 2009

Sint-Piter op Utrechtse Nieuwjaarsduik

Op zondag 3 januari, halverwege het culturele seizoen en aan het begin van het nieuwe jaar is het traditiegetrouw pootjebaden in het frisse culturele bad van Utrecht: Culturele Zondag Nieuwjaarsduik. Museum Catharijneconvent is op deze dag gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur en presenteert een veelzijdig programma als afsluiting van de succesvolle tentoonstelling Sint-Nicolaas op bezoek.

Pieten 10-kamp
Voor kinderen is er een Pieten 10-kamp; een wedstrijd waarin je 10 onderdelen aflegt waarmee je een Pietendiploma verdient. Volg het Pepernotenspoor om meer te weten te komen over Sinterklaas. Met het speciale stickervel ga je op pad om de opdrachten op te lossen. Als je alles goed hebt, ben je een Sint-Expert en krijg je een toepasselijke beloning.

Sint-Piter
Maak kennis met Sint-Piter, de collega van Sinterklaas. Deze goedheiligman komt elk jaar aan op de derde zaterdag in februari in het Friese dorp Grouw, samen met Swarte Pyt. Speciaal uit Friesland komen ze vertellen over de manier waarop ze dit feest vieren. Beleef dit Friese feest onder het genot van een plak Friese koek. Na afloop is er een zakloopwedstrijd voor stoere mensen. Voor de winnaar staat er een welverdiende Berenburg klaar.

Muziek
DJ's Funkel en Funkel luisteren het geheel op met hun big, swing en jazzbands, tijuana-brass & latin, Boogie-Woogie en soul van de jaren '30 tot '60 in het museumcafé.

Kijk voor locaties en tijden op www.culturelezondagen.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht