Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 03-01-2010

Licht gewonde door sneeuwval

DE WIJK Zaterdagmiddag is een 56-jarige automobilist uit Genemuiden tegen de vangrail gebotst. De man reed met zijn 47-jarige vrouw en 12-jarige dochter over de A28 toen hij ter hoogte van De Wijk in de slip raakte door de hevige sneeuwval. De man botste vervolgens tegen rechter vangrail en kwam tot stilstand tegen de middengeleider. De 47-jarige vrouw is met lichte verwondingen ter controle overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel. (2010000326)

Verlaten plaats ongeval

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 42-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man raakte betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Zuiderweg en besloot zijn auto midden op de weg te laten staan en er vandoor te gaan. Getuigen zagen dit en alarmeerden de politie. De man is vervolgens aangehouden. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht haar vriend te hebben geslagen en bedreigd. De vrouw is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (2010000352)

EELDE De politie heeft zaterdagmorgen een 52-jarige man uit Eelde aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw meerdere malen te hebben mishandeld en bedreigd. De man is aangehouden en ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (2010000276)

Aanhouding bezit vlindermes

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Alteveer aangehouden. De man bevond zich in een uitgaansgelegenheid in de Kerkstraat toen portiers zagen dat hij een vlindermes bij zich had. Deze alarmeerden vervolgens de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het vlindermes is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (201000353)

Man aangehouden voor burenoverlast

NIEUWLANDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man aangehouden in een woning aan de Emmalaan. De man had het voorzien op de buren en bonkte met een hamer tegen de muur van de woning. Tevens kwam er luide muziek uit de woning. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010000387)

Winkeldieven aangehouden

RODEN Zaterdagmiddag zijn een 49-jarige man uit Voorst, een 52-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 55-jarige vrouw uit Deventer aangehouden. Het drietal wilde skikleding meenemen zonder te betalen in een winkel aan de Gedempte Haven. Het winkelpersoneel zag dit, hield het drietal staande en alarmeerde de politie. Bij de 49-jarige man werd gereedschap aangetroffen om kleding in winkels te ontdoen van labels. Het drietal is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010000316)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.