Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 03-01-2010

Pand in brand

AMERSFOORT- Zaterdagmiddag 2 januari ontstond brand in een pand aan de Laan van 1914.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding van een brand. De politie zette de straat af en de brandweer heeft de brand geblust. Er is vermoeden van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie in district Eemland zuid op 0900-8844.

Autokraker op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagmorgen 3 januari heeft de politie op heterdaad een autokraker aangehouden.

Omstreeks 6.15 uur kreeg de politie een melding dat aan de Huijgenslaan twee personen een autokraak pleegden. De daders waren weggelopen richting de Hugo de Grootlaan. De politie kwam ter plaatse en zocht de omgeving af met een politiehond. In een bosperceel trof de hond een van de verdachten aan. Deze 24-jarige man, woonplaats nog onbekend, werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De andere verdachte is niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagmorgen 3 januari heeft de politie een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 05.05 uur hield de politie aan de Groningerstraat een 19-jarige automobilist uit Amersfoort staande tijdens een alcoholcontrole. De man bleek te veel gedronken te hebben en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse wees 520 ug/l uit. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto in brand

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag stond aan de van Goudoeverstraat een auto in brand.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van een autobrand. Ter plaatse bleek de brandweer de brand al geblust te hebben. Er bleek sprake van brandstichting te zijn. De politie deed buurtonderzoek, maar dat leverde niets op. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met district Eemland zuid via 0900-8844.