Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eefde- slachtoffer explosie overleden                     |

De 54-jarige man uit Eefde die op oudejaarsdag zwaar gewond raakte bij een ongeluk met een gasfles aan de Scheuterdijk in Eefde is zaterdag 2 januari aan zijn verwon-dingen overleden.


De man maakte gebruik van een butaangasfles gevuld met zuurstof om zo het vuur in een vuurkorf aan te wakkeren. Tijdens deze handeling explodeerde de gasfles. De Eefdenaar raakte zwaar gewond waarbij hij zijn onderbeen verloor. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar hij zaterdag aan het eind van de dag is overleden.

|     |Gorssel - kop-staart aanrijding                           |

Bij een aanrijding op de Zutphensestraatweg in Gorssel tussen twee auto's is zaterdag 2 januari één van de inzittenden ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Het verkeer op de doorgaande weg Zutphen-Deventer moest tijdelijk worden omgeleid.


Het ongeval werd omstreeks 17.15 uur gemeld en volgens de eerste meldingen zouden er meerdere gewonden zijn. De hulpverleningsdiensten rukten met meerdere voertuigen uit.
Ter hoogte van de Markeweg bleek een 18-jarige automobilist uit Lobith op een voorgesorteerde auto van een 32-jarige man uit Holten te zijn gebotst. Een 7-jarig jongetje uit Gorssel dat in deze auto zat is met onder andere nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.
Beide auto's werden weggesleept.

|     |Zutphen - drie jongeren aangehouden voor vernieling       |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 januari drie Zutphense jongeren aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij vernieling van een raam van een woning aan de Praebsterkamp in hun woonplaats.


De politie kreeg omstreeks 04.50 uur en melding dat er een ruit van een woning vernield was. Surveillerende agenten waren snel ter plaatse en troffen in de buurt drie tieners aan. Hun schoensporen kwamen overeen met de sporen in de sneeuw bij de bewuste woning. Zij werden aangehouden. Twee van hen zijn ingesloten, één is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de vernieling.
|     |Voorst - jongen aangehouden voor mishandeling             |

De politie onderzoekt een vechtpartij in een discobus, waarbij een 19-jarige jongeman uit de gemeente Voorst een bloedende wenkbrauw opliep en twee ruiten van de bus sneuvelden. Een 19-jarige plaatsgenoot werd aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


De politie kreeg zondag 3 januari omstreeks 03.50 uur een melding dat er een vechtpartij was geweest in een discobus. De bestuurder had zijn voertuig op de Rijksstraatweg in Voorst aan de kant gezet. Bij de komst van de politie werden diverse groepjes jongeren aangetroffen. Eén jongeman bleek een bloedende wenkbrauw te hebben en twee ruiten van de bus bleken vernield.
Op aanwijzingen van getuigen werd één verdachte aangehouden. Deze zou een meisje in de bus hebben lastig gevallen. Het is nog niet duidelijk hoeveel jongeren bij het incident betrokken zijn en de politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet.


Einde berichten


-----------------------

(





(

---- --