Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.54 uur

Utrecht, 03-01-2010

Vernieling autos

UTRECHT- Afgelopen weekend werden van 12 autos de ruiten vernield. De autos stonden op de Jacob Cabeliaustraat. Van de autos werden 1 of meerdere ruiten vernield en voor zover bekend werd niets uit de autos weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.

Autos in brand

UTRECHT- Op vrijdag werd brand gesticht in twee autos. Omstreeks 16.00 uur werd brand gesticht in een auto aan de Edmund Eyslerstraat. Bij de autos waren twee personen weggerend. Eén verdachte had een witte jas aan en de andere een zwarte. Helaas werden zij niet meer aangetroffen. Op de Willem Dreeslaan werd op zondagochtend omstreeks 03.30 uur een melding van een autobrand gedaan. De brandweer bluste de brand. De eigenaar van de auto, die overigens niet verzekerd en gekeurd was, moet nog aangifte doen. De politie zoekt getuigen van deze twee autobranden. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Gestoken

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij iemand gestoken had met een mes. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat een 51-jarige man uit Utrecht was gestoken met een mes in een verblijfhuis aan de Oudwijkerveldstraat. De man was gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis om zijn verwondingen te laten verzorgen. Na onderzoek kon een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Geen gestolen goed

UTRECHT- Op zaterdag werden twee personen aangehouden omdat ze goederen weggooiden. Omstreeks 04.30 uur zagen agenten een groep van 7 personen lopen over de Nijverheidsweg. Gezien werd dat een computer en een monitor in de struiken werd gegooid. De personen werden staande gehouden en onderzoek wees uit dat de spullen niet van diefstal afkomstig waren maar uit een afvalcontainer. De twee personen, 20 en 38 uit Zwijndrecht en Utrecht, kregen een bekeuring voor het weggooien van afval.

Beroofd van telefoon

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man bestolen van zijn telefoon. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige man uit Lienden op de Voorstraat was beroofd van zijn telefoon. De politie zoekt getuigen en zij kunnen reageren via 0900-8844.